Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Program catehetic interactiv – „File din jurnalul unui preot”, la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” și la Liceul Tehnologic din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Protopopiatul Ortodox Sebeș a dus mesajul Lunii pentru Viață la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș și la Liceul Tehnologic din Sebeș, prin intermediul programului catehetic interactiv „File din jurnalul unui preot”.

Preotul misionar Mihai-Claudiu Roșca a fost primit cu bucurie de elevii claselor a IX-a B, a X-a A, a X-a C și a XI-a A. Profesorii de Religie Vasile Petruța, Liliana Grosu-Orășan și Mihaela Bebeșelea au mediat discuția liberă, astfel încât temele abordate au luat amploare și, de la simple curiozități despre viața „profesională” și personală a unui preot, întrebările tinerilor au ajuns la aspecte esențiale ale vieții, cum ar fi: fericirea, depresia, descoperirea vocației în funcție de „talanții” primiți, consecințele avortului sau căile de cunoaștere a lui Dumnezeu.

Pe parcursul activităților, liceenii au dat dovadă de maturitate, sensibilitate și răbdare, iar la sfârșit, în mod surprinzător, și-au „sacrificat” pauza, fiind captivați de subiectele abordate. Această serie de activități este organizată în baza parteneriatului de colaborare dintre Biserică și Școală, pe perioada Postului Mare.

Pr. Mihai-Claudiu Roșca


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș a obținut titlul de Școală Europeană

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 8 și 13 mai 2023, comisia națională de evaluare a candidaturilor pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”, ediția 2023, s-a întrunit la Constanța pentru a evalua candidaturile celor 150 de unități de învățământ preuniversitar înscrise la ediția din acest an a competiției „Școală Europeană”.

Două unități de învățământ din județul Alba au obţinut titlul „Şcoală Europeană” în cadrul competiţiei cu acelaşi nume, organizată de aproape 20 de ani de către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene, la care participă instituții care au fost şi sunt implicate în proiecte cu finanțare europeană din domeniul educației.

Este vorba despre Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș (157 puncte) și Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia (142 puncte).

Unitățile premiate vor primi certificatele „Școală Europeană” în cadrul unei festivități care va avea loc la București.

105 unităţi de învăţământ preuniversitar din toată țara, care au implementat proiecte finanțate cu fonduri europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, au primit în acest an titlul „Şcoală Europeană“.

Odată obținut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

A patra mobilitate transnațională, din cadrul proiectului Erasmus + Outdoor Maths and Science, pentru Liceul Tehnologic Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 22 – 26.05.2023, patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic Sebeș – Câmpean Cristina,Stanciu Adina Mixandra,Cioca Alina Nicoleta, Albu Ioana  – au participat la cea de a patra mobilitate transnațională, din cadrul proiectului Erasmus + Outdoor Maths and Science, ID 2021-2-LT01-KA210-SCH-000049221.

Mobilitatea a fost găzduită de coordonatorul proiectului, Gradinița Privată VSI Debesu Kiemas, din Panevezis, Lituania. La mobilitate au participat reprezentanți ai partenerilor din Grecia-POKEL Larissa, Polonia-Gradinita Nr. 1 din Zawiercie și Turcia-Gradinița din Dyiarbakir.

Agenda mobilității a inclus activități outdoor cu preșcolarii lituanieni, managementul proiectului, raportul final, workshop la atelierul de ceramică și vizite culturale.

Coordonator Proiecte Europene,
Prof. Câmpean Cristina


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Trei licee din Sebeș au câștigat competiția pentru finanțarea prin PNRR a unor laboratoare inteligente

sebesinfo.ro

Publicat

în

Proiectele depuse de Liceul Tehnologic Sebeș, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș și de Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș au primit punctaje care le conferă dreptul la finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea unor laboratoare inteligente nemite să contribuie la calitatea actului educațional. Finanțarea nerambursabilă asigurată este în valoare de 60.000 de euro pentru un laborator.

Termenul „SmartLab” desemnează un laborator inteligent, dotat cu echipamente digitale moderne care vor fi puse la dispoziția elevilor. Acesta presupune un concept integrat de învățare personalizată, prin folosirea sistemului STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), oferă o învățare prin experiență, astfel încât elevii, sub îndrumarea profesorilor din toate ariile curriculare, să devină utilizatori independenți care pot dobândi competențe digitale avansate pentru a beneficia de oportunitățile oferite de noile tehnologii și meseriile viitorului.

Finanțarea permite achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară, de materiale didactice pe dispozitive, dar și conectarea acestora din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a liceelor. Laboratorul inteligent este un concept integrat de învățare personalizată, prin care elevii pot explora prin tehnologie aplicată, învățarea bazată pe proiecte, pentru o varietate de discipline. Acesta cuprinde de la mobilier și tehnologie, hardware/software și kituri de construcție, până la curriculum și evaluare, toate componentele laboratorului funcționând împreună pentru a sprijini învățarea practică.

În plus, laboratorul inteligent permite abordarea tuturor stilurilor de învățare, permițând fiecărui elev să lucreze la propriul nivel și ritm. Elevii dobândesc abilități precum colaborarea, delegarea și managementul timpului și al proiectelor. Dezvoltarea unor abilități precum adaptabilitatea, auto-direcționarea și comunicarea pregătec elevii pentru viața profesională și socială de după absolvirea liceului.

„Credem în viitorul copiilor și tinerilor noștri și sprijinim constant toate instituțiile de învățământ din Sebeș. Ne-am preocupat de fiecare centru educațional din Sebeș, am scris proiecte pentru a obține finanțări nerambursabile și avem deja în derulare lucrări de modernizare și de optimizare a spațiilor și a condițiilor oferite elevilor. Să menționăm lucrările pentru grădinița și sala de sport de la Petrești, la Răhău avem o școală frumoasă și modernă, ne pregătim să intervenim și la Școala Gimnazială „M. Kogălniceanu”, Colegiul Național „Lucian Blaga” are un important corp de clădire modernizat și proiecte noi, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” este în plin șantier de reabilitare, iar noul Liceu Tehnologic, care de la o zi la alta înregistrează progrese, ne îndreptățește să credem că va deveni un nou simbol cu care Sebeșul se va mândri. Ce poate fi mai important decât educația, sprijinul oferit tinerilor care visează un viitor mai bun?. Aceasta este cartea de vizită a noastră, a celor care credem azi în dezvoltarea Sebeșului. Niciun efort nu este prea mare pentru a scrie și a susține financiar aceste proiecte dedicate școlilor” , a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes