sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Printr-un parteneriat cu FRF: Sebeşul poate deveni primul centru de excelenţă în fotbalul juvenil

Printr-un parteneriat cu FRF: Sebeşul poate deveni primul centru de excelenţă în fotbalul juvenil

Publicat în 12.05.2014 la ora 10:30

burleanuFederaţia Română de Fotbal doreşte să înfiinţeze în ţară opt centre de excelenţă destinate jucătorilor de fotbal cu vârste sub 14 ani.

Unul dintre cele opt centre va fi cel mai probabil la Sebeş, unde Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a rămas foarte impresionat de baza sportivă din Arini. Prezent în faţa administraţiei şi Consiliului local Sebeş cu o atitudine plină de umor şi totodată seriozitate, Răzvan Burleanu a prezentat proiectul implementat de federaţie, care a fost primit cu braţele deschise de majoritatea celor prezenţi în sala de conferinţe a primăriei municipiului Sebeş. “Vrem să implementăm acest proiect în România, un proiect pilot care are mult succes în ţări precum Olanda, Germania sau Belgia. Ţara noastră nu a cunoscut un astfel de proces, iar în acest sens avem şi sprijinul UEFA. Vrem ca din toamnă, 20-25 de copii să facă parte din centrul de excelenţă al fotbalului din Sebeş”, a declarat Răzvan Burleanu. Cum ţara noastră nu beneficiază de o regionalizare clară, judeţele care urmează să dea copii la centrul din Sebeş vor fi alese de FRF. “Ne dorim să atragem câţi mai mulţi copii în acest proiect pilot, urmând ca FRF să se implice sută la sută în partea tehnică a proiectului. La centrele de excelenţă vor lucra antrenori locali, plătiţi de FRF, însă federaţia trebuie să îşi asume integral creşterea şi pregătirea acestor copii”, a precizat Răzvan Burleanu. Departamentul tehnic va fi format la nivel local, activitatea fiind condusă de Zorislav Kovacs şi Aurel Ţicelanu, responsabili cu departamentele juvenile prinse în structura Federaţiei Române de Fotbal. Centrele de excelenţă din ţară se vor baza pe un parteneriat între FRF, administraţiile locale şi mediul privat. Juniorilor care vor fi selectaţi în acest program de dezvoltare a fotbalului românesc le vor fi păstrate drepturile federative de către clubul de provenienţă, însă la un eventual transfer după vârsta junioratului, aceste structuri vor avea o cotă parte din drepturi pentru autofinanţare. Răzvan Burleanu, ales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal pe 5 martie a.c. este de părere că primul pas în demararea acestui proiect pilot este infrastructura. Apoi ar trebui asigurat juniorului selecţionat în centrul de excelenţă, program de învăţământ, educaţie, formare psihologică şi pregătire mentală. “Copiii trebuie să intre într-un program lung, să aibă unde să mănânce, să doarmă, să înveţe şi să aibă şanse să plece acasă la final de săptămână, pentru că la 14 ani ai nevoie de sprijinul familiei. Nu vrem proiecte mari pe care să nu le putem susţine, iar mie nu îmi place să lungesc vorba. Să trecem la fapte!”, a spus Burleanu. Majoritatea celor prezenţi la întâlnirea cu şeful fotbalului românesc au fost interesaţi de regimul bazei sportive din Arini după ce aceasta va deveni o structură FRF. “Categoric această bază se va putea folosi şi de localnici”, a dat asigurări preşedintele FRF completat de primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă: “Vom încerca să modernizăm toate bazele din municipiu şi sunt sigur că toată lumea va fi mulţumită”.

La Sebeş se poate deschide primul centru din cele opt

După şedinţa de la sediul primăriei, Răzvan Burleanu a vizitat baza sportivă din Arini. Baza are două terenuri de fotbal, tribune, parcări şi un cantonament recent renovat din temelii. Ar mai fi nevoie doar de mobilier, iar clădirea de cantonament ar putea găzdui copiii. În schimb, terenurile de fotbal trebuie schimbate integral, suprafaţa de joc datând din anii ‘70. Clădirea de cantonament constituie un avantaj în implementarea proiectului, lucrări necesare fiind în momentul de faţă la terenurile de fotbal. “Sunt foarte impresionat de ceea ce am găsit aici. Acest proiect va avea o importanţă majoră şi un impact puternic atât la nivel local cât şi la nivel naţional. FRF nu presupune numai Bucureşti, ci întreaga Românie”, a declarat Răzvan Burleanu după vizita la baza sportivă din Parcul Arini. Cel mai important lucru în momentul de faţă este faptul că administraţia publică locală din municipiul Sebeş şi-a anunţat dispunerea şi susţinerea totală în implementarea acestui proiect naţional.

Tudor STAN

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.