sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Principele Nicolae al României a fost oaspetele Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeş

Principele Nicolae al României a fost oaspetele Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeş

Publicat în 08.05.2014 la ora 11:42

Principele-Nicolae-la-SebesLansarea cărții Drumul spre casă – Filip Nicolae Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României – desfășurată marți, 6 mai 2014, a reunit în Sala Multimedia a Colegiului Național “Lucian Blaga” Sebeș autoritățile locale, profesori, elevi și părinți.

În cuvântul de deschidere, prof. Nicolae Moga, directorul colegiului a subliniat importanța acestui eveniment, în timp ce doamna Iren Arsene, director al editurii “Curtea Veche” și domnul Radu Totoianu, director al Muzeului Municipal “Ioan Raica” au realizat recenzia volumului.

Un impact deosebit asupra auditoriului l-a avut discursul Alteței Sale, principele Nicolae al României care a evocat o întâmplare veselă din propria copilărie, pentru ca mai apoi să vorbească despre modelele care i-au amprentat existența, despre pasiunea pentru studiu și sport, dar și despre dificultatea alegerilor în viață și importanța asumării unor  responsabilități.

“Primit cu căldură și cu o vie curiozitate, Principele Nicolae al României ne-a impresionat prin amabilitatea, naturalețea și simplitatea comportamentului său dublate de un fin simț al umorului, eleganță și spontaneitate. Întâlnirea cu Altețea Sa Regală a constituit o lecție de onoare, demnitate și decență care ne motivează să reconsiderăm și să redescoperim sensurile termenului “acasă””, au transmis reprezentanţii Colegiului din Sebeş.

Facebook 

Principele Nicolae al României a fost oaspetele Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeş
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.