sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Primele achiziții pentru proiectul “Managementul integrat al siturilor Frumoasa”

Primele achiziții pentru proiectul “Managementul integrat al siturilor Frumoasa”

Publicat în 30.12.2012 la ora 21:59

A demarat implementarea proiectului “Managementul integrat al siturilor Frumoasa”, ce vizează măsuri speciale de conservare pentru speciile și habitatele de importanță comunitară de pe Valea Sebeșului.

Achiziționarea unui atoturism de teren (autoutilitară 4X4) și începerea contractului de furnizare de echipamente, mobilier și software pentru proiect, reprezintă prima etapă. Suprafața totală a ariilor vizate de proiect este de 137.115 ha, localizată în raza teritorială a județelor: Alba, Hunedoara, Sibiu și Vâlcea.

Realizarea contractului de furnizare a unui atoturism de teren (autoutilitară 4X4) și a contractului de furnizare de echipamente, mobilier și software sunt etape necesare ale proiectului “Managementul integrat al siturilor “Frumoasa”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 2, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Obiectivul general al contractului de furnizare a unui autoturism de teren (autoutilitară 4×4) și a serviciilor conexe, semnat în data de 22.10.2012, constă în achiziționarea unui autoturism Toyota HiLux în valoare de 127.000 lei, la care se adaugă T.V.A. în valoare de 30.480 lei, cheltuieli eligibile în cadrul proiectului. Furnizorul autoturismului este SC Profi Auto SRL Cluj – Napoca. Perioada de garanție oferită de furnizor este de 60 de luni la nivelul de 160.000 de kilometri. Autoturismul este foarte necesar pentru deplasarea în teren, în condițiile în care suprafața acoperită este foarte mare iar drumurile din zona Frumoasa – Munții Sebeșului sunt în majoritate drumuri forestiere.

De asemenea a fost realizat (în data de 21.12.2012) contractul de furnizare de echipamente, mobilier și software pentru proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, SMIS – CSNR 36409. Achiziția echipamentelor în acest contract a fost împărțită în 17 loturi, în funcție de produsele și serviciile solicitate, fiind selectați următorii furnizori: SC Elsaco SRL Botoșani, SC ESRI Romania SRL București, SC Producton SRL București, SC Syscad Solution SRL București, SC Top Tech SRL Deva și SC Unionco SRL Cluj-Napoca. Printre categoriile de echipamente achiziționate, amintim: palmtop cu GPS, binoclu profesional, cameră foto profesională, obiective foto speciale, multifuncțională, licențe software, server etc.

Prin proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, SMIS – CSNR 36409 se propune realizarea planului de management integrat pentru siturile ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa, cu accent pe măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile și habitatele de importanță comunitară aflate pe suprafața acestora.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.