sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Primarul și contabilul șef de la Primăria din Vințul de jos plasați în arest la domiciliu

Primarul și contabilul șef de la Primăria din Vințul de jos plasați în arest la domiciliu

Publicat în 21.02.2015 la ora 19:21
   

george-vlad-primar-comuna-vintu-de-josPrimarul comunei Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad, reținut, ieri, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba fiind suspectat de comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, va fi cercetat în stare de arest la domiciliu.

Decizia a fost luată, astăzi, 21 februarie 2015, de magistrații de la Judecătoria Alba Iulia. Aceeași decizie a fost luată de judecători și în privința contabilului șef al primăriei, Valentin Groza, reținut tot vineri, odată cu primarul.

Referitor la primarul Gheorghe Vlad, anchetatorii au precizat că acesta, ”în perioada 2013 – 11 august 2014 a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi consumuri nejustificate de materiale de curăţenie, precum şi de produse ce nu se regăsesc în inventarul entităţii, iar în unele cazuri a achiziţionat materiale – piese pentru autoturism (pentru o altă marcă de autoturism ce nu se află în dotarea primăriei).

De asemenea, suspectul a angajat, ordonanţat şi efectuat plata de cheltuieli cu carburanţi (benzină, motorină şi uleiuri minerale) fără respectarea prevederilor legale. O parte din carburant a fost consumat de suspect pentru deplasări în interes personal, precum şi de alte persoane cu acceptul acestuia.  Suspectul a dispus unui martor, şofer în cadrul Primăriei Vinţu de Jos să efectueze lucrări cu buldoexcavatorul unei persoane fizice a cărei contravaloare nu a fost achitată. Activitatea infracţională a mai constat în faptul că, suspectul a angajat, înregistrat şi efectuat cheltuieli şi plăţi nelegale pentru prestarea unor servicii de cazare şi masă la hoteluri din Băile Felix judeţul Bihor”.

În dosar, investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba, Direcţia Generală Anticorupţie Alba – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.     Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Alba. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Reamintim că în luna septembrie 2014 la sediul Primăriei Vințu de Jos procurorii au efectuat descinderii și au fost ridicate mai multe documente.

Gheorghe Vlad se află la primul mandat de primar al comunei Vinţu de Jos, însă lucrează în această instituţie din anul 1994, unde a fost casier şi inspector la taxe şi impozite.

Comuna Vinţu de Jos este printre cele mai mari din Alba, având 4.800 de locuitori.

Faptele au fost săvârşite în perioada în care primarul era membru al PNL Alba. La scurt timp de la momentul descinderilor, profitând de Ordonanața “traseiștilor”, Gheorghe Vlad a migrat de la PNL, partidul cu care a câștigat primăria, la PSD.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio formă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.