sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Primăria Sebeș intenționează să construiască două blocuri în care ar urma să locuiască gratuit medici, polițiști, magistrați si profesori care profesează pe raza municipiului

Primăria Sebeș intenționează să construiască două blocuri în care ar urma să locuiască gratuit medici, polițiști, magistrați si profesori care profesează pe raza municipiului

Publicat în 07.12.2016 la ora 15:32

Primăria Sebeș a solicitat finanțare de la Guvernul României în vederea construirii a 42 de apartamente în care ar urma să locuiască gratuit angajați ai Ministerului Sănătății, Justiției, de Interne sau Educației.

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că este nevoie de două astfel de imobile întrucât la primărie au fost depus 56 de cereri în acest sens, solicitările fiind venite din partea mai multor categorii profesionale.

”Există un program prin Ministerul Dezvoltării. Noi am pus la dispoziție o suprafață de teren să se construiască două blocuri pentru 42 de apartamente. Solicitări sunt și din partea oamenilor din Justiție, și din partea celor care lucrează în Ministerul de Interne, chiar din învățământ, solicitări sunt în jur de 56 de cereri depuse la primărie. Cumva se justifică și o astfel de investiție. Nu știm când vom obține un răspuns, oricum, indiferent că vom obține favorabil sau nefavorabil noi tot trebuie să…”, a spus Dorin Nistor.

Inițial, primarul din Sebeș a fost întrebat de jurnaliști, în cadrul conferinței de presă, organizată la spital, dacă oferă cazare medicilor, așa cum se întâmplă în alte orașe.

”Nu s-au construit apartamente pentru medici. Administrația nu a avut un obiectiv în a investi în astfel de locuințe. Acum noi am activat și un astfel de program. Am depus un proiect, sperăm să obținem finanțare să construim blocuri, două imobile pentru locuințe colective și să le folosim și pentru oameni care lucrează în sistemul medical. Să le oferim ca locuințe de serviciu, să fim atractivi și din acest punct de vedere. Suntem conștienți că dacă vrem să avem medici în continuare trebuie să găsim o soluție pentru ei și din punctul acesta de vedere”, a spus Dorin Nistor.

La Spitalul Municipal Sebeș în 2016 au venit trei medici noi.

Facebook 

Primăria Sebeș intenționează să construiască două blocuri în care ar urma să locuiască gratuit medici, polițiști, magistrați si profesori care profesează pe raza municipiului
4 (80%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.