Rămâi conectat

Administrație

Primăria Sebeș cumpără mobilier nou, în valoare de 650.000 de lei

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție de mobilier pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și extindere clădire Primăria Municipilui Sebeș”. Valoarea totală estimată a investiției este de 653.550 de lei.

Clădirea Primăriei este proprietatea Municipiului Sebeş, situată pe strada Primăriei nr.l şi aparţine domeniului public al Municipiului Sebeş, fiind liberă de sarcini. Se regăseşte în inventarul domeniului public al Municipiului Sebeş.

Această clădire este monument istoric conform COD LMI 2004 : AB-II-m-B-00353, nr.crt.551. Nu există documente tehnice cu privire la construirea clădirii.

Datele tehnice ale clădirii sunt:

– suprafaţa construită a clădirii: 1.200 mp
– suprafaţa desfăşurată a clădirii: 2.600 mp
– regim de înălţime: S (parţial) + P + E

În incinta clădirii îşi desfăşoară zilnic activitatea 127 persoane (angajaţi permanenţi), precum şi vizitatori, fără a se putea cuantifica.

În prezent se execută lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii , fapt pentru care este oportună la momentul actual dotarea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile administrative.

Prin realizarea obiectivului de investiţii se vizează asigurarea unor condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii administrative ale Primăriei Municipiului Sebeş, cu funcţiuni specifice. Acest obiectiv de investiţii reprezintă una din oportunităţile de a crea un climat corespunzător pentru desfăşurarea activităţii.

Acest tip de clădire necesită condiţii speciale de punere în valoare, încercând încadrarea aspectului vechi in elementele modeme şi de factură nouă.

Având în vedere faptul că prin proiectul de reabilitare şi modernizare se extinde clădirea existentă, s-a stabilit modul în care va fi mobilat, soluţia aleasă privind tipul de mobilier, poziţionarea în încăpere şi culoarea acestuia, se află prezentată în documentaţia de la Primăria Municipiului Sebeş.

Prin acest proiect s-a propus şi realizat:

A) – concept general de design pentru mobilier – creaţie şi reprezentare

– tema de design,

– concepţia generală a designului pentru piesele de mobilier pentru spaţiile analizate,

– reprezentarea bidimensională a elementelor propuse în concept în vederea validării acestuia şi în vederea dezvoltării şi detalierii.

B) – desenarea elementelor de mobilier cu specificţii tehnice

– desenarea detaliată a pieselor de mobilier în relaţia cu funcţiunea fiecărui spaţiu şi în designul general,

– reprezentarea în detaliu a proiecţiei în plan a fiecărei piese de mobilier,

– secţiuni şi imagini desfăşurate cu ansamblul de mobilier,

– specificaţii generale şi de detaliu în scopul execuţiei de către producătorul de mobilier,

– realizarea prezentării 2D cu piesele de mobilier ce urmează a fi produse în baza conceptului de design,

– realizarea fişelor cu specificaţii tehnice pentru materialele care intră în compoziţia corpurilor de mobilier,

– specificarea dimensiunilor de gabarit şi de detaliu pentru fiecare piesă de mobilier,

– organizarea informaţiilor scrise şi desenate în vederea întocmiri caietelor de sarcini pentru licitaţii,

– antemăsurători şi liste de cantităţi pentru toate piesele de mobilier.

Valoarea estimată a contractului ce urmează a se încheia, este de 653.550,00 lei fără TVA, respectiv 777.724,50 lei cu TVA, care se compune din:

Mobilier, inclusiv montaj, în valoare de 473.750,00 lei fără TVA, respectiv 563.762,50 lei inclusiv TVA;

Scaune, fotolii şi cuiere, în valoare de 179.800,00 lei fără TVA, respectiv 213.962,00 lei inclusiv TVA;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Delegație a Băncii Mondiale, în vizită de lucru la Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos.

În perioada 24-25 aprilie 2024, am primit vizita de lucru a unei delegații a Băncii Mondiale în contextul în care solicitarea Municipiului Sebeș pentru realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos a primit avizul favorabil al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene prin Comitetul pentru Coordonarea Instrumentelor Teritoriale Integrate (ITI).

În vederea inițierii demersurilor procedurale pentru dezvoltarea și organizarea ITI și pentru elaborarea strategiei de dezvoltare (cu finanțare din programul de asistență tehnică POAT 2021 – 2027), Municipiul Sebeș a solicitat implicarea și suportul experților Băncii Mondiale.

Amintim că Strategia ITI Sebeș – Vințu de Jos își propune să fructifice oportunitățile deschise de poziționarea geografică a zonei care este traversată de Coridorul de Transport Pan-European nr. IV (Nădlac – Lugoj – Sebeș – Sibiu – București – Cernavodă – Constanța), care realizează legătura dintre vestul și estul Europei, la intersecția autostrăzilor A1 și A10, a nodului de cale ferată Vințu de Jos și a unor importante căi de comunicaţii rutiere naționale: DN1, E81, DN7, E68 şi DN67C – Transalpina (drumul la cea mai mare altitudine din România). Aceste atu-uri împreună cu nivelul economic și social al zonei creează cadrul propice pentru construirea unor programe de finanțare specifice care să contribuie la dezvoltarea sectoarelor economice cu potențial și importanță deosebită.

Inițiativa este în concordanță cu obiectivele Pactului Ecologic European și cu preocupările Uniunii Europene în privința combaterii crizei alimentare mondiale prin dezvoltarea capacității rețelelor de transport și terminalelor de transbordare în vederea transferului facil al mărfurilor pe teritoriul Uniunii Europene.

Delegația Băncii Mondiale care a vizitat Sebeșul și unitățile de producție alimentară din zonă a fost formată din doamna Luz Diaz Rios (Specialist Senior în Afaceri Agricole), doamna Aira Maria Htenas (Economist Agricol) și doamna Adina Păsărel (Expert în Politici ale UE), a explicat primarul Dorin Nistor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Luni, 29 aprilie 2024: Ședință publică ordinară a Consiliului Local al Municipiului Sebeș. Vezi proiectul ordinii de zi

sebesinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local al Municipiului Sebeș este convocat în ședință publică ordinară pentru ziua de luni, 29 aprilie 2023, începând cu ora 14.00, în sala de ședințe situată în Piața Primăriei, Nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință, pentru perioada: 29 aprilie 2024 – 30 iulie 2024.
Inițiatorul proiectului: Viceprimarul Municipiului Sebeș, Dorin Albu.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării ajutorului pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor marginalizate social sau aflate în risc de marginalizare și excluziune socială, cu domiciliul pe raza municipiul Sebeș.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

3. Proiect de hotărâre privind completarea majorării valorii de inventar a imobilului „Grădinița cu Program Prelungit – str. Energiei, nr 2”, urmare a finalizării obiectivului de investiție „Lucrări extindere și modernizare Grădinița cu Program Prelungit Petrești ” cu partea de investiție suportată de Școala Gimnazială Petrești, aparținând domeniului public al Municipiului Sebeș.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

4. Proiect de hotărâre privind acordul de principiu referitor la vânzarea construcției proprietatea domnului CÎNDEA Daniel, edificată pe terenul în suprafață de 300 mp. situat administrativ în mun. Sebeș, loc. Lancrăm, str. Salciei, nr. 26, înscris în C.F. nr. 76126 Sebeș, cad. 76126, atribuit în folosință gratuită în baza Legii 15/2003.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

5. Proiect de hotărâre privind atestarea domnului Banu Alin-Florian în vederea dobândirii calității de administrator de condominii.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei contractului de închiriere nr.89/19196/2009- locatar S.C ORANGE ROMÂNIA S.A.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcții al aparatului de specialitate al primarului Municipiului Sebeș, Județul Alba, după promovarea în grad profesional imediat superior a doi funcționari.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

8. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea rezultatelor procedurii organizate conform HCL 9/2024, pentru atribuirea a unui număr de a unui număr de 3 (trei) autorizaţii taxi privind organizarea și executarea serviciului public de transport în regim de taxi și activității de dispecerat de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sebeș
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Statului de funcții al Spitalului Municipal Sebeș, Județul Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

10. Proiect de hotărâre privind actualizarea de către Consiliul Local al Municipiului Sebeș a „ PLANULUI DE ORDINE și SIGURANȚĂ PUBLICĂ AL MUNICIPIULUI SEBEȘ PE ANUL 2024”
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor
Transmis spre avizare Comisiei pentru administrație publică locală, juridică și de disciplină

11. Proiect de hotărâre privind constituirea Consiliului Comunitar Consultativ al Municipiului Sebeș și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al acestuia.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

12. Proiect de hotărâre privind majorarea bugetului local pe anul 2024 cu suma de 4.500,00 mii lei.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Contului de execuție al Bugetului general centralizat al Municipiului Sebeș la 31.03.2024.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

14. Proiect de hotărâre privind acordul instituirii ipotecii asupra imobilului (casa de locuit) situat administrativ în mun. Sebeș, loc. Lancrăm, str. Râului, nr. 36, jud. ALBA, înscris în C.F. nr. 86356-Sebeș cad. 86356, atribuit în folosință gratuită în baza Legii 15/2003.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în folosință gratuită a unui număr de 2 (două) containere ambulatorii, aflate în domeniul privat Municipiul Sebeș, în favoarea Spitalului Municipal Sebeș.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în folosință gratuită a imobilului ” Capelă și birou administrativ” situat în intravilanul Municipiului Sebeș, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 74A, înscris în C.F. nr. 88768 Sebeș, nr. cad. 88768-C1 Parohiei Ortodoxe Române Sebeș M. Kogălniceanu și Parohiei Ortodoxe Române Sebeș M. Kogălniceanu Sector 2
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

17. Informarea nr.25232/12.04.2024 a Compartimentului Patrimoniu, Transport și Coordonare Asociații de Proprietari privind solicitarea formulată de S.C CASA LUC S.R.L., referitoare la acordul Consiliului Local al Municipiului Sebeș în vederea construirii unei anexe de depozitare.

18. Informarea nr.26831/19.04.2024- proces verbal nr.74/18.04.2024 a Adunării Generale a Acționarilor S.C ECOSTAR GROUP SRL

19. Informarea nr.26965/22.04.2024- S.C. APA CTTA- adresă de informare a declanșării selecției membrilor Consiliului de Administrație SC APA CTTA, derulată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APA Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Creșă nouă, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Sebeș. Vezi câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică – Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2, din Sebeș.

Având în vedere faptul că municipiul Sebeș a obținut o finanțare prin proiectul „Investiții pentru îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Sebeș, pentru realizarea obiectivului de investiții „Transformare imobil fostă centrală termică – Municipiul Sebeș, în Creşă”. Termenul de finalizare a acestui proiect este la data de 16.07.2024.

Conform documentației studiate, clădirea este structurată pe 2 niveluri, parter și etaj. La fiecare nivel vor fi amenajate săli de clasă, dormitoare, spaţii de joacă şi de servire a mesei, spaţii pentru asistenţă medicală, spaţii tehnico-gospodăreşti și administrative, spații pentru personalul educativ. În incintă se vor realiza, de asemenea, locuri de joacă exterioare. În zonă vor fi amenajate și parcări.

Creșa va avea capacitatea de 24 de copii, structurată pe 3 grupe după cum urmează:

– grupa mică(sugari) – 8 copii;
– grupa mijlocie (1-2 ani) – 8 copii;
– grupa mare (2-3 ani ) – 8 copii.

Având în vedere autorizația de construire nr. 18/2023, privind autorizarea lucrărilor de transformare a imobilului central termică Aleea Parc, în creșă;

Tinând cont de faptul că la nivelul Municipiului Sebeș sunt necesare a fi asigurate servicii de creșă, cerințele fiind mari în rândul beneficiarilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes