sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Primăria Sebeş caută două milioane de lei pentru amenajarea unei biblioteci în clădirea fostelor băi populare

Primăria Sebeş caută două milioane de lei pentru amenajarea unei biblioteci în clădirea fostelor băi populare

Publicat în 30.03.2017 la ora 10:00

Primăria Sebeș încearcă să atragă o finanțare în valoare de 2.171.221 de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru amenajarea unei bliblioteci municipale în clădirea abandonată a fostelor băi populare din Sebeș.

Clădirea, în suprafață de 667 mp, este situată pe strada Mihai Viteazul și este părăsită de câţiva ani, fapt ce a dus la degradarea accelerată, atât a finisajelor şi instalaţiilor, cât şi a structurii acesteia. Biblioteca municipală “Lucian Blaga” din Sebeş are actualmente un spaţiu necorespunzător pentru a putea asigura iubitorilor de carte servicii de calitate. De asemenea, spaţiile de conservare a volumelor sunt insuficiente. Nu poate fi organizată expunerea volumelor pentru accesul rapid al cititorilor. ”Pentru a veni în sprijinul clienţilor frecvenţi ai bibliotecii, dar mai ales pentru a atrage noi cititori, în special din rândul tinerilor, pentru a putea pune la dispoziţia acestora cărţile solicitate şi a putea forma gustul pentru lectura de calitate a tinerilor şi adulţilor, este necesară amenajarea unor spaţii atractive, bine organizate şi dotate, care să asigure o ambianţă plăcută, confortabilă. Dorim ca biblioteca să devină destinaţia frecventată de cât mai mulți tineri şi adulţi în căutarea unor lecturi de bună calitate”, spun reprezentanții Primăriei Sebeş. Totodată, prin soluţiile propuse va fi stopată degradarea clădirii, iar aceasta va fi pusă în valoare în beneficiul cetățenilor.

I.P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.