Rămâi conectat

Administrație

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului de la Tribunalul Alba, prin care a contestat raportul Curții de Conturi

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului prin care a contestat raportul Curții de Conturi care arată, printre altele, diminuarea în mod nejustificat a disponibilităților bănești ale administrației locale cu suma de 1.266.518,77 lei, prin poprirea pe conturi, în condițiile în care plata nu s-a concretizat în preluarea efectivă a construcțiilor din Parcul Arini de la societatea Nichi Ardeal SRL.

Decizia a fost pronunțată la Tribunalul Alba (foto) în 9 februarie 2018 și poate fi contestată la Curtea de Apel. Reprezentanții Primăriei Sebeș au precizat în acțiunea depusă la instanța de judecată că nu se poate constata o abatere de la legalitate în privința nepreluării bunurilor, ”în condițiile în care prin hotărâre judecătorească s-a stabilit cu putere de lucru judecat că există o justificare serioasă și legitimă neutru nepreluarea bunurilor, situația dintre părți fiind în continuare litigioasă”.

Cu alte cuvinte, ar exista în continuare dispute în justiție între Primăria Sebeș și societatea comercială reprezentată de lichidator. Reprezentanții instituției au mai susținut că prin dispoziție a primarului municipiului Sebeș a fost constituită Comisia de preluare a imobilelor care au făcut obiectul sentinței civile din anul 2014, ”comisie ce a preluat doar terenurile libere, neafectate de construcții și a constatat că imobilele care trebuiau preluate sunt deteriorate substanțial, drept pentru care nu au procedat la preluarea acestora”.

De asemenea, printr-o altă dispoziție a primarului a fost constituită comisia care urma să preia construcțiile și terenul în suprafață de 8.585 mp. ”În data de 18.12.2015 comisia nu a fost de acord cu preluarea imobilelor întrucât acestea au suferit deteriorări, nu a fost radiată ipoteca constituită asupra acestora în favoarea BRD GSG, nu s-au predat cărțile tehnice ale construcțiilor și datele tehnice ale acestora.

Având în vedere că deteriorarea imobilelor s-a produs ca urmare a faptului că nu s-au luat măsuri de către administratorul special și cel judiciar pentru paza și conservarea imobilelor asupra bunurilor care au făcut obiectul sentinței și asupra cărora SC Nichi Ardeal SRL avea un drept de retenție, am formulat o plângere penală împotriva acestora și am formulat o acțiune în stabilirea prejudiciului, acțiune care se află pe rolul Tribunalului Alba”, au mai susținut reprezentanții primăriei, potrivit motivării deciziei Tribunalului din 9 februarie 2018.

Cu privire la dreptul de ipotecă al băncii, există, de asemenea, un proces în derulare aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, etapele anterioare fiind câștigate de Primăria Sebeș la instanțele din Alba. Instanța de la Tribunalul Alba a considerat că, independent de toate acțiunile Primăriei Sebeș, trebuiau inițiate demersurile pentru preluarea clădirilor.

”Într-adevăr, reclamantul a sesizat instanța de judecată pentru a se constata deteriorările suferite de construcții (anexă teren de sport, terenuri de sport, platforme și alei din pavaj de beton, racord canalizare și racord alimentare cu apă), formându-se dosarul nr.(…) al Tribunalului Alba, dar acest aspect nu îl îndreptățea pe reclamant să nu preia bunurile mai sus amintite. (…) Preluarea bunurilor nu putea afecta poziția procesuală a reclamantului în litigiul având ca obiect reapararea daunelor produse bunurilor mai sus menționate. Dimpotrivă, preluarea acestor bunuri împiedica o degradare și mai avansată a acestora, iar pe de altă parte erau respectate și dispozițiile art. 23 alin. 2 lit. h din Legea nr. 273/2006”, se mai susține în motivarea hotărârii instanței de judecată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Un autobuz electric a efectuat prima cursă în Sebeș. În curând vor fi puse în circulație alte 16 autobuze și microbuze electrice

sebesinfo.ro

Publicat

în

În curând, Municipiul Sebeș va avea 17 autobuze electrice și 12 stații de încărcare pentru transportul public în comun. Chiar în aceste zile s-a realizat prima cursă făcută de un mijloc de transport în comun.

„Orașul nostru se pregătește pentru transportul ecologic. Prin câștigarea a două proiecte cu finanțare nerambursabilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (Componenta 10 – Fondul Local), Primăria Municipiului Sebeș a obținut un număr de 17 autobuze electrice și 12 stații de încărcare. Un prim mijloc de transport nepoluant a fost testat demonstrativ în ultimele zile. Am avut plăcerea să călătoresc alături de dumneavoastră.

Testele cu autobuzul electric au fost efectuate pentru noile trasee, propuse și aprobate, pentru noul serviciul de transport public local de persoane, care va funcționa la nivelul municipiului Sebeș. Noul program de transport cuprinde mai multe linii de transport și o frecvență mai mare a curselor, astfel încât să fie acoperite cât mai bine nevoile de deplasare ale locuitorilor.

Vă reamintim că în cursul lunii februarie 2024, a fost finalizată prima procedură de achiziție publică și a fost semnat contractul de furnizare în valoare totală de 19.456.500 lei, cu o companie din România, pentru primele 9 autobuze electrice, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă, termenul de realizare fiind de opt luni. Finanțarea europeană nerambursabilă prin PNRR reprezintă 100% din cheltuielile eligibile.

Parcul auto public al Sebeșului va fi întregit cu alte 8 mijloace de transport electrice, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs”, a transmis Dorin Nistor, primarul Sebeșului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, prezent la inaugurarea oficială a modernizărilor și dotărilor aduse Secției de Pompieri Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În prezența șefului DSU, dr. Raed Arafat, și a numeroși oficiali, azi a fost marcat un moment special la Secția de Pompieri Sebeș, modernizată și dotată pentru a face față cu succes provocărilor pe care le implică misiunile și intervențiile de urgență.

Primăria Municipiului Sebeș a susținut constant activitatea și renovarea bazei de la Sebeș, valoarea investiției fiind de aproximativ 1.430.000 lei, sumă alocată din bugetul local.

Lucrările au inclus: reparația acoperișului, asfaltarea și sistematizarea platformei inclusiv un sistem de drenaj al apelor pluviale pe aproximativ 1400 mp, demolarea și refacerea integrală a gardului (cca 50 metri liniari), amenajarea spațiilor interioare (înlocuire gresie, faianță, obiecte sanitare, instalații sanitare și termice), înlocuirea ușilor de acces la garaje, compartimentări și dotări.

Le urăm mult succes pompierilor din Sebeș în activitățile lor care deservesc comunitatea locală, precum și zonele învecinate, serviciile lor adresându-se unei populații de circa 80.000 locuitori.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Primăria Sebeș investește aproape 2,5 milioane de lei în renovarea Parcului „Zăvoi” din Petrești

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Muncipiului Sebeș se pregătește să modernizeze parcul Zăvoi din Petrești. Proiectul de aproape 2,5 milioane de lei lansat pe SEAP aduce schimbări importante pentru petreșteni: alei pietonale sau construirea unei parcări pentru 13 autoturisme, sunt doar câteva dintre schimbările care se află pe listă.

„La Petrești, ne dorim să dezvoltăm o nouă zonă de agrement care se va întinde pe o suprafață de peste 10.000 mp, valorificând un peisaj natural generos, lângă izvor, pe malul râului Sebeș. Vom amenaja parcul Zăvoi și vom amplasa mobilier urban. Pe tot conturul parcului se vor regăsi alei pietonale pietruite. Vom amenaja o zonă dedicată sporturilor în aer liber și un loc de joacă copii. Nu va lipsi nici zona de grătar pentru petrecerea timpului liber. Parcarea va fi realizată cu dale ecologice înierbate, întreaga zonă beneficiind de un iluminat public modern. Așadar, un proiect generos destinat cetățenilor noștri, dar și turiștilor care se îndreaptă spre Valea Sebeșului și doresc să se recreeze într-un mediu natural plăcut. Sperăm ca acest loc să fie preferat de tineri, de copii, să ofere o soluție agreabilă de petrece a unor momente de relaxare și de socializare”, a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Terenul pe care urmează să fie executate lucrările are o suprafață de 10.810,00 m² pe care se află 3 corpuri de clădire. O filigorie, un grup sanitar și un foișor care adăpostește izvorul de apă potabilă. Primele două urmează să fie desfințate, iar foișorul reabilitat.

Următoarele lucrări urmează să fie efectuate pentru renovarea parcului:

– realizarea unui traseu pietonal în incinta parcului, prevăzut cu iluminat public, supraveghere video și mobilier urban;
– realizarea unui acces carosabil și a unei parcări pentru 13 autoturisme;
– amenajarea a trei zone distincte pentru grătare și servirea mesei și loc de joacă pentru copii;
– curățarea lacului și a zonei mlăștinoase;
– desfacerea mobilierului urban degradat din incintă.

Conform documentației, scopul proiectului este:

– îmbunătățirea accesului populației comunității locale, a tuturor categoriilor de vârstă din zona Petrești la petrecerea timpului în aer liber, într-un cadru amenajat și dotat cu zonă pentru grătar;
– va facilita practicarea sportului în aer liber;
– oferă un spațiu optim pentru copii, parcul fiind dotat cu loc de joacă amenajat cu echipament corespunzător;
– îmbunătățirea calității vieții.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 2.450.581,41 lei fără TVA, respectiv 2.916,88 cu TVA. Durata estimată a lucrărilor este de 8 luni.

Data limită de depunere a ofertelor este de: 15.04.2024.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes