Rămâi conectat

Știri din zonă

Primăria Săsciori şi-a prognozat în 2018 un buget de peste 5 milioane de lei

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

Ținând cont de veniturile proprii pe care Primăria Săsciori le-a încasat în anul 2017, în 2018 unitatea administrativ – teritorială și-a prognozat următorul buget: sume alocate din impozitul pe venit – 1.778.000 de lei și sume defalcate din TVA – 1.246.960 de lei.

Veniturile totale prognozate sunt de 5.135.770 de lei. Din acestea, pentru funcționare se alocă 5.075.770 de lei și pentru dezvoltare 60.000 de lei. Pentru buna desfășurare a exerciţiului bugetar în anul 2018 primăria ar avea nevoie de suma de 7.705.770 de lei, iar diferenţa de 2.680.000 de lei se acoperă din excedentul anilor precedenţi, pentru secţiunea de dezvoltare.

Cheltuielile bugetului local au fost estimate la 7.815.770 de lei și s-a propus finanţarea următoarelor activităţi: lpentru secţiunea de funcţionare, suma de 5.075.770 de lei, pentru secţiunea de dezvoltare, suma de 2.740.000 de lei.

Pentru activitatea autorităţii publice este necesară suma de 1.952.600 de lei, pentru ordine publică şi siguranţa populaţiei, suma de 161.900 de lei, cheltuielile de învăţământ trebuie acoperite cu 208.860 lei, pentru sănătate, suma de 41.900 de lei, pentru cultură, bibliotecă comunală, cămine culturale şi sport suma de 348.500 de lei, pentru asistenţă socială suma de 1.484.900 de lei, pentru servicii publice suma de 719.100 de lei, pentru protecţia mediului (canalizare) 500.000 de lei, pentru transport – respectiv drumuri şi străzi – suma de 2.347.000 de lei, pentru alte activităţi în domeniul agriculturii, suma de 50.000 de lei.

”Acestea toate în condițiile în care ne-au tăiat 1,8 milioane de lei, peste 20 la sută din buget, reprezentând scăderile din impozitul pe venit și sume defalcate”, a explicat primarul comunei Săsciori, Florin Morar.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Un bărbat din localitatea Boz a decedat, după ce i s-ar fi făcut rău și a căzut cu bicicleta

sebesinfo.ro

Publicat

în

Echipajul SMURD, din cadrul secției de pompieri Sebeș a fost soicitat să intervină vineri, în jurul orelor 19.30, în localitatea Boz, unde un bărbat de aproximativ 50 de ani este în stop cardio-respiorator, după ce ar fi căzut cu bicicleta.

„Echipajul SMURD din cadrul Sectiei de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în loc. Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aprox. 50 ani, cazut cu bicicleta, inconstient. La sosirea echipajului medical la locul producerii evenimentului, pacientul se afla in stop cardio-respirator. Au fost începute manevrele de resuscitare. La locul intervenitiei se deplaseaza si elicopterul SMURD Mures”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Din nefericire bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare fiind declarat decesul acestuia”, a mai transmis ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

A fost finalizat parcul, din fața Primăriei comunei Gârbova

sebesinfo.ro

Publicat

în

Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști.

„Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost primită cu entuziasm de către categoria de vârstă cea mai tânără, care, de acum se poate bucura de beneficiile acestui obiectiv. Pe chipurile lor se poate citi bucuria, zilnic fiind nelipsiți din parc, fiind un bun prilej și oportunitate de relaționare,interactiune și relaxare”, a transmis Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.

Proiectul a avut ca și rol construirea și realizarea unui obiectiv pentru relaxare și recreere, atât pentru categoria de cetățeni tineri, cât și pentru cei vârstnici, și nu în ultimul rând, pentru turiștii care doresc sa aprecieze comuna. Parcul este situat în fața primăriei.

„Situat în centrul comunei, este un loc pe unde se perindă zilnic un număr semnificativ de persoane, fiind un spațiu de relaxare,odihnă și nu în ultimul rând oferind o imagine nouă și primitoare comunei noastre. Prin fiecare obiectiv atins, suntem mai aproape de țelul propus,acela de a aduce bunăstare ,confort și oportunități pentru comunitatea noastră”, a mai declarat edilul din Gârbova.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Spații noi de joacă, amenajate la cele două grădinițele din comuna Câlnic

sebesinfo.ro

Publicat

în

Cele două Grădinițe din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești.

Căsuțe colorate parcă scoase din cărțile cu povești pentru copii, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.

„La cele două grădinițe din Comuna Câlnic am amenajat noi spații de joacă pentru cei mici! Bucuria copiilor a fost pe măsură, întrucât căsuțele amplasate aici sunt deosebit de atractive și potrivite pentru vârsta lor. Urmează să pregătim și alte spații de joacă pentru tinerii din Comună, pentru ca aceștia să se poată bucura din plin de farmecul jocurilor din copilărie!”, a scris edilul comunei pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes