sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Președintele FRH Cristian Gaţu a participat astăzi la inaugurarea centrului de copii Voinţa Savini Due Sebeş

Președintele FRH Cristian Gaţu a participat astăzi la inaugurarea centrului de copii Voinţa Savini Due Sebeş

Publicat în 30.05.2013 la ora 21:58

Astăzi în Sala „Florin Fleşeriu” din Sebeş a avut loc un turneu de mini-handbal, în prezenţa lui Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, competiţie organizată de HC Voinţa Savini Due Sebeş. La această acţiune dedicată Zilei de 1 Iunie s-au desfăşurat meciuri demonstrative, la care au participat peste 70 de copii cu vârste între 4 şi 12 ani.

inaugurare-centru-handbal-copii-sebesAstfel, echipa de handbal masculin din localitate şi-a inaugurat Centrul de copii şi juniori, având invitaţi de marcă din judeţ şi din ţară. În urmă cu un an, mai precis în luna mai 2012, Cristian Gaţu, handbalistul de geniu de odinioară, dublu campion mondial (1970 şi 1974) şi medaliat olimpic (bronz în 1972, argint în 1976) a mai fost prezent în judeţul nostru, cu prilejul Zilelor Liceului Sportiv Alba Iulia.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal consideră organizarea acestui turneu drept o iniţiativă de curaj care poate duce la revitalizarea acestui sport şi dacă proiectele continuă pot produce, în timp, rezultate deosebite la nivel înalt. În ceea ce priveşte succesul în sport, Cristian Gaţu recomandă munca şi disciplina care să fie dublate de respect al jucătorilor faţă de antrenor. Oficialul FRH a apreciat simpatia publicului faţă de echipele de handbal din Sebeş şi consideră că în viitor acestea ar putea promova în elita handbalului autohton. Totodată la nivel juvenil, preşedintele trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte importanţa şcolii şi a educării, dar în acelaşi timp consideră că antrenamentele sunt la fel de importante.

La sfârşitul meciurilor demonstrative preşedintele Cristian Gaţu alături de prefectul Gheorghe Feneşer i-a premiat pe micii sportivi cu diplome şi medalii şi le-a urat mult succes în perspectivă.

Menţionăm că de la debutul anului, la Sebeş au fost iniţiate acţiuni de selecţie în rândul micuţilor, în ideea atragerii acestora către practicarea sportului pe semicerc. A fost practic conectarea la un program al FRH de dezvoltare a handbalului la nivel juvenil, graţie căruia, în timp, sunt prevăzute diverse excursii, la meciuri internaţionale (Oltchim Rm. Vâlcea, CS Caraş Severin, Trofeul Carpaţi, precum şi la partidele echipelor naţionale ale României) precum şi tabere naţionale de pregătire (prima la Tg. Mureş, în luna iulie).

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.