Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Premii pentru Liceul Tehnologic Sebeș, la etapa județeană a Concursului Național Made for Europe

sebesinfo.ro

Publicat

în

Joi, 6 aprilie 2023, cadrele didactice Câmpean Cristina, Cioca Alina și Hăprianu Ioana, de la Liceul Tehnologic Sebeș și structura Grădiniță cu Program Prelungit Nr. 2, au participat la Concursul Național Made for Europe, etapa județeană, organizat de ISJ Alba.

Proiectul Erasmus + inclus în concurs este Outdoor Math and Science. Datorită calității produselor realizate de preșcolari în cadrul activităților, la categoria proiecte Erasmus + nivel preșcolar, am obținut Locul I și Locul II. Eva și Dani, care au prezentat produsele, au fost încântați de această experiență.

La concurs au participat instituții de învățământ din jud. Alba care au derulat și derulează proiecte europene eTwinning, Erasmus + și POCU.

Mulțumim familiilor elevilor pentru susținerea acordată!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Între 22 și 26 aprilie 2024, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș o organizat o serie de manifestări dedicate „Săptămânii verzi”

sebesinfo.ro

Publicat

în

La Sebeș, „Săptămâna Verde” a adus o explozie de activități creative și educative, reunind comunitatea în jurul valorilor de conservare a mediului înconjurător și de promovare a unui stil de viață sustenabil.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unor evenimente pline de culoare și inspirație, aducând împreună peste 2000 de copiii, însoțiți de părinți, bunici și cadre didactice, pentru a celebra frumusețea naturii și a învăța despre importanța protejării ei.

La Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, atelierele de lectură au fost o sursă de inspirație pentru copii, care au descoperit povești captivante, cu personaje care își împărtășesc dragostea pentru natură. Micuții cititori au fost încurajați să-și exprime creativitatea și să-și pună imaginația la treabă în cadrul atelierelor de personalizare a ghivecelor pentru flori. Cu pensule în mână și culori vii, au transformat ghivecele goale în opere de artă unice, pline de farmec. Copăceii plantați în aceste ghivece au devenit simboluri vii ale angajamentului lor de a îngriji și proteja mediul înconjurător.

Elevii și preșcolarii din instituțiile de învățământ din municipiul Sebeș și împrejurimi s-au alăturat sărbătoririi „Săptămânii Verzi” prin participarea la o serie de proiecții de filme educative și inspiraționale despre natură. În sala de evenimente a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, copiii au călătorit virtual prin peisaje spectaculoase și au învățat despre ecosistemele unice ale planetei noastre și despre modurile în care pot contribui la conservarea lor.

Compartimentul muzeal, compus din Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș și Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, și-a primit vizitatorii, atât la secţia de Știinţele Naturii – extrem de atractivă, dar și în celelalte spații expoziționale, elevii descoperind istoria orașului și a zonei, evenimente și personalități istorice, culturale și artistice. La complexul memorial „Lucian Blaga” din Lancrăm am avut onoarea de a fi vizitați de elevi din întreaga țară, dornici să descopere „curțile dorului” și să cunoască locurile pe care Lucian Blaga le-a iubit atât de mult.

„Săptămâna Verde” a fost o sărbătoare a naturii și a prieteniei, un prilej de educație și conștientizare pentru întreaga comunitate. Prin participarea activă la evenimente, ne-am reafirmat cu toții angajamentul față de protejarea mediului înconjurător și ne-am conectat cu frumusețea și importanța naturii în viața noastră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Două calificări la etapa națională a Concursului de Cultură și Educație Fianciar-Contabilă, pentru elevii Liceului Tehnologic Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 19 aprilie 2024, s-a desfășurat etapa județeană a CONCURSULUI DE CULTURĂ ȘI EDUCAȚIE FINANCIAR-CONTABILĂ, echipa Liceului Tehnologic Sebeș, coordonată de prof. Cîmpean Mirela și prof. Schiau Simona, obținând:

Premiul I – Duvlea Darius – clasa a XI-a A, calificat la etapa națională;

Premiul II – Ispas Sidonia – clasa a XI-a A, calificată la etapa națională;

Premiul III – Ursa Larisa – clasa a XI-a A;

Mențiuni: Maier Georgiana, Plitea Natalia și Rotaru Diana – clasa a XI-a A.

Felicitări tuturor participanților și succes celor doi elevi calificați la etapa națională!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rezultate foarte bune obținute de elevii Liceului German Sebeș, la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli cu predare în limba minorităților

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 11 și 14 aprilie 2024, Aradul a găzduit faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli cu predare în limba minorităților naționale și pentru românii din diaspora.

Lotul național al Liceului German Sebeș a fost alcătuit din 9 elevi, după cum urmează: Mihai Istrate (clasa a V-a), Ștefan Șuvaina (clasa a VI-a), Fabian Mucsi-Amariței, Alex Ursu-Carat (clasa a VII-a), Alisa Truța (clasa a VIII-a), Ana Capătă (clasa a IX-a), Tamara Mihaela Șuteu, Darius Răulea (clasa a X-a) și Oana Ștefania Horhat (clasa a XII-a).

În urma competiției, elevii noștri au adus acasă următoarele premii: Oana Horhat-premiul II (profesor îndrumător: Dana Vlad), Tamara Mihaela Șuteu-mențiune (profesor îndrumător: Dana Vlad), Ana Capătă-premiul special (profesor îndrumător: Lacrima Bădescu), Fabian Mucsi-Amariței-premiul special (profesor îndrumător: Dana Vlad).

Felicităm munca depusă atât de elevii noștri, cât și de doamnele profesoare Dana Vlad și Lacrima Bădescu, cele care au asigurat pregătirea și au urmărit evoluția elevilor participanți!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes