sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost rănit, în urma unei aterizări forțate pe care a efectuat-o în zona restaurantului „Lutsch 2000”

Pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost rănit, în urma unei aterizări forțate pe care a efectuat-o în zona restaurantului „Lutsch 2000”

Publicat în 21.10.2017 la ora 15:07

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat pe un câmp deschis, în zona restaurantului „Lutsch 2000”, din Vințu de Jos.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere incendii cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și o ambulanță de terapie intensivă SMURD.

La fața locului, pompierii au constatat că în aeronavă se afla doar pilotul, conștient, dar cu diferite leziuni.

La locul evenimentului este așteptat și un elicopter de la Târgu Mureș. De asemenea, grupa operativă a ISU Alba s-a deplasat la fața locului pentu coordonarea intervenției.

UPDATE: Din primele informații pilotul este un om de afaceri din judeţul Alba, care a mai avut un accident similar în 2013, la acea dată fiind rănit uşor după ce a aterizat forţat cu avionul pe o păşune din apropiere de Alba Iulia.

Bărbatul rănit este Zaharia Groza, patronul unei fabrici din judeţul Alba care produce uşi. Bărbatul are 60 de ani şi în 2013 a mai avut un incident similar, iar la acea dată a fost rănit uşor după ce a aterizat cu avionul pe o păşune din satul Teleac, comuna Ciugud.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat că pilotul a suferit mai multe fracturi şi, după ce va fi stabilizat, urmează a fi preluat de un elicopter SMURD venit de la Târgu Mureş.

Pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost rănit, în urma unei aterizări forțate pe care a efectuat-o în zona restaurantului „Lutsch 2000”
4.5 (90%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.