sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Piersante Savini: „Pentru 2017 ne propunem investiții de un milion de euro pentru extinderea spațiului de producție, dotări tehnologice și pentru consolidarea brandului”

Piersante Savini: „Pentru 2017 ne propunem investiții de un milion de euro pentru extinderea spațiului de producție, dotări tehnologice și pentru consolidarea brandului”

Publicat în 15.02.2017 la ora 20:41

Investițiile vizează extinderea operațiunilor pe piețe precum Germania, Republica Moldova și țările din spațiul ex-iugoslav, dar și achiziția a două noi instalații de vopsit, cu un nivel al emisiilor foarte redus, cât și modernizarea celor existente în scopul reducerii impactului asupra mediului înconjurător, a declarat, miercuri, pentru ziarulunirea.ro, Piersante Savini, general manager al Savini Due.

”Pentru 2017 ne propunem investiții de un milion de euro, atât pentru extinderea spațiului de producție, dotări tehnologice, dar și pentru consolidarea brandului Savini Due la nivel național și internațional. Investițiile tehnologice vor viza achiziția a două instalații noi de vopsit care au un nivel al emisiilor redus considerabil, astfel contribuind la protecția mediului înconjurător. Pe lângă aceste investiții, avem bugetate două acțiuni pe care le vom desfășura împreună cu partenerii noștri locali destinate mediului înconjurător”, a spus Piersante Savini.

Investițiile vor duce la crearea a 30-35 de noi locuri de muncă, iar compania va ajunge la un total de 400 de angajați.

Principala provocare în 2016 a fost susținerea cererii și atragerea forței de muncă pentru locurile nou create, compania realizând 250.000 de corpuri de mobilier și 900.000 de capace pentru WC. Savini Due a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 112 milioane de lei, reprezentând o creștere de 38,2% față de 2015, și cu un profit de patru milioane de euro, potrivit sursei citate. 

Italienii mizează pe o creștere cu 15% a cifrei de afaceri față de 2016, susținută de extinderea pe alte piețe ale Europei și eficientizarea procesului de producție.

Compania activează aproape în toată Europa, exportul reprezintă 67% din cifra de afaceri anuală, iar majoritatea operațiunilor economice sunt concentrate în România, Germania, Italia și Franța.

Savini Due este unul dintre pilonii care susțin economia locală din Alba prin forța de muncă angajată și contribuțiile semnificative la bugetul local.

Italienii s-au implicat an de an în diferite probleme și necesități ale comunității din Alba, sprijinind Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, centre pentru copii și asociații din județ.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.