sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Petre Daea, Ministrul Agriculturii, la Loman: „Dăm 70% din subvenție după 16 octombrie iar lichidarea după 1 decembrie”

Petre Daea, Ministrul Agriculturii, la Loman: „Dăm 70% din subvenție după 16 octombrie iar lichidarea după 1 decembrie”

Publicat în 17.09.2017 la ora 20:52

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat astăzi, 17 septembrie 2017, în județul Alba, că toate subvențiile vor fi acordate din 16 octombrie în cuantum de 70%, iar de la 1 decembrie se va face lichidarea lor.

”Vom da subvenţia mai devreme decât de obicei. Toate subvențiile vor începe pe 16 octombrie. Acum ne aflăm în plin proces de verificare în teritoriu, se accesează formularele, se introduc în sistemul electronic în aşa fel încât până pe data de 1 octombrie să fie finalizat tot procesul de pregătire al acordării subvenţiilor începând cu data de 16 octombrie. Vestea bună este că se dau la timp subvenţiile şi vestea şi mai bună este că subvenţiile sunt într-un procent mai mare şi avem acum posibilitatea să dăm 70% ca avans. Începând de la 1 decembrie, să dăm şi plata regulară cum se cunoaște în zonă, lichidarea”, a spus ministrul Agriculturii.

De asemenea, el a precizat că valoarea totală a subvențiilor este de peste un miliard de euro.

”Valoarea subvențiilor din această toamnă va fi de peste un miliard de euro. Le vom acorda la timp şi pentru fiecare specie de animale în aşa fel încât fermierii să poată să folosească aceste sume pentru executarea lucrărilor specifice zonei. Unii le folosesc pentru însămânțarea culturilor, alții pentru rezolvarea problemelor specifice păşunilor, fâneţelor sau să o investească pur şi simplu în construcții adecvate pentru zootehnie”, a mai declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a participat, duminică, la un festival pastoral în localitatea Loman, judeţul Alba, unde şi-a făcut şi cumpărăturile, precizând că tot timpul îşi face piaţa când întâlneşte un producător.

Facebook 

Petre Daea, Ministrul Agriculturii, la Loman: „Dăm 70% din subvenție după 16 octombrie iar lichidarea după 1 decembrie”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.