sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Din Județ » Peste 3600 metri cubi de material lemnos au fost confiscați în ultimele trei luni de polițiștii din județul Alba

Peste 3600 metri cubi de material lemnos au fost confiscați în ultimele trei luni de polițiștii din județul Alba

Publicat în 17.11.2016 la ora 13:13
   

lemn-confiscat-sebes-2016Poliţiştii din judeţul Alba au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În ultimele 3 luni au fost făcute 1.639 de controale, aplicate 1.313 sancţiuni contravenţionale şi confiscată cantitatea de 3.691 metri cubi material lemnos.

 În perioada august-octombrie 2016, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj, ai Direcţie Silvice Alba şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au intensificat acţiunile ce au avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice. S-a urmărit respectarea legalităţii exploatării  fondul forestier, verificarea legalităţii în care se efectuează transportul, depozitarea şi valorificarea materialului lemnos dar şi respectarea legislaţiei referitoare la protecţia mediului înconjurător, exportul de material lemnos şi asigurarea unor condiții de piață corecte.

În această perioadă au fost organizate 1.547 de controale pe drumurile publice, 48 în fondurile forestiere şi 44  la locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos, fiind verificate 2.851 de mijloace de transport.

În urma controalelor, au fost constatate 81 de infracțiuni, din care 54 la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic și au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 224.200 lei la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Alte 1.190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 319.960 lei, au fost aplicate la alte acte normative.

Ca urmare a măsurilor de sancționare contravențională aplicate și a constatărilor de fapte penale, polițiști împreună cu reprezentanții Direcţiei Silvice Alba, ai Gărzii Forestiere Cluj şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au confiscat 3.691 metri cubi de material lemnos, din care 2.682 faptic, iar 1.009 valoric.

Acţiunile de protejare a fondului forestier vor continua.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aminteşte faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 51 din 14 septembrie 2016, a fost modificată şi completată Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Potrivit noilor reglementări, complementar sancţiunii contravenţionale aplicate, bunurilor destinate, folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei silvice, sunt indisponibilizate în vederea confiscării.

De la data intrării în vigoare a noilor prevederi, poliţiştii din Alba au indisponibilizat, în vederea confiscării, 3 autospeciale folosite la transport ilegal de material lemnos şi un atelaj hipo.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.