sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Peste 30 de participanţi prezenți la întâlnirea pregătitoare pentru constituirea grupului de acţiune locală Sebeş

Peste 30 de participanţi prezenți la întâlnirea pregătitoare pentru constituirea grupului de acţiune locală Sebeş

Publicat în 21.12.2016 la ora 20:43

Astăzi, 20 decembrie 2016, la sediul Primăriei Municipiului Sebeş, în sala de şedinţe ”Radu Stanca”, a avut loc întâlnirea pregătitoare pentru Grupul de Acţiune Locală, aflat în curs de constituire la Sebeş. La întâlnirea condusă de  primarul municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, secondat de consilierii din cadrul compartimentului de proiecte, au fost prezenţi peste 30 de participanţi, organizaţii şi persoane implicate şi active în viaţa comunităţii.

Municipiul Sebeş are în vedere rezolvarea problemelor comunităţilor marginalizate prin utilizarea noului instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020 şi anume, Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunităţii (DLRC). Este vorba de combaterea sărăciei şi excluziunii sociale de la nivel urban şi stimularea implicării comunităţilor în dezvoltarea locală, prin formarea unui parteneriat local şi implementarea unor Strategii de Dezvoltare Locală (SDL).

Noul instrument de dezvoltare teritorială vizează gestionarea măsurilor de către comunitate, prin Grupuri de Acţiune Locală, formate din reprezentanţi ai intereselor socio-economice locale ale sectoarelor public şi privat, pentru a face paşi importanţi spre dezvoltarea comunităţilor marginalizate într-un mod mai concret, mai durabil şi mai favorabil incluziunii.

În perioada de programare 2014-2020, se propune o abordare integrată în soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunităţile marginalizate, prin corelarea şi asigurarea complementarităţii între investiţiile în infrastructură de tip FEDR (finanţate prin Programul Operaţional Regional – POR) şi măsurile de tip FSE (finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman – POCU).

 „Grupul de Acţiune Locală Sebeş, căruia îi punem bazele, va fi un instrument de lucru prin care vom reuni forţele autorităţii publice locale, care va lucra în parteneriat cu toţi actorii societăţii civile, cu instituţii publice, societăţi comerciale sau persoane fizice, pentru a realiza obiectivele majore menţionate, dar şi pentru a realiza alte tipuri activităţi, de mai mari sau mai mici dimensiuni, în interesul comunităţii. În cursul lunii ianuarie, vor fi iniţiate demersurile la Judecătorie pentru înregistrarea Grupului de Acţiune Locală Sebeş, ca organizaţie neguvernamentală. După constituire, Grupul de Acţiune Locală va elabora o Strategie de acţiune destinată zonelor marginalizate din municipiu, care va cuprinde: investiţii în infrastructura de locuire, investiţii în infrastructura de sănătate și servicii sociale, investiţii în infrastructura de educaţie, investiții în amenajări ale spaţiului urban degradat al comunității defavorizate, ocupare și participare pe piața muncii, asistență socială și combaterea discriminării sau segregării. Strategia va fi depusă pentru finanţare din fonduri europene,” a declarat Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeş.

Facebook 

Peste 30 de participanţi prezenți la întâlnirea pregătitoare pentru constituirea grupului de acţiune locală Sebeş
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.