sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Peste 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 din municipiul Sebeş au primit sfaturi de la polițiști

Peste 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 din municipiul Sebeş au primit sfaturi de la polițiști

Publicat în 30.03.2016 la ora 17:50

elevi-politisti-generala-2-sebes-mar-2016Astăzi, 30 martie 2016, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au fost prezenţi în mijlocul elevilor de gimnaziu de la Şcoala nr. 2 din municipiul Sebeş unde au susţinut sesiuni de informare menite a-i determina să adopte un comportament preventiv, noninfracţional.   

La întâlniri au participat peste 150 de elevi ai claselor a V-a, a VII-a şi a VIII-a, temele abordate fiind adaptate categoriilor de vârstă.

Acestea au vizat prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ, modalitățile de sesizare şi intervenţie în cazul abuzurilor din mediul virtual, siguranţa în mediul on-line, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Poliţiştii i-au îndemnat pe copii să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

De asemenea, elevii au fost sfătuiţi să nu încurajeze comportamentele agresive şi să raporteze abuzurile de orice fel, inclusiv cele din mediul on-line.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.