sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Persoanele din Sebeș reținute marți pentru furturi din locuințe vor fi cercetate în stare de libertate

Persoanele din Sebeș reținute marți pentru furturi din locuințe vor fi cercetate în stare de libertate

Publicat în 07.07.2016 la ora 11:35

furt-din-locuinte-barbati-sebes-iul-2016Cele patru persoane din municipiul Sebeș, bănuite de furturi din locuințe prin care au creeat un prejudiciu de 600.000 de lei, reținute marți de polițiști, vor fi cercetate în libertate, sub măsura controlului judiciar.

Persoanele reținute au fost prezentate, miercuri, procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care au luat măsura controlului judiciar. Aceștia sunt bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals şi complicitate la spălare de bani.

La furt a mai contribuit o persoană din Constanța care e cercetată, la fel, în libertate, sub măsura controlului judiciar. Polițiștii au efectuat 8 percheziții în Alba, Sibiu și Constanța la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuințe

Din cercetări a reieşit că, în ianuarie 2015, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş de unde au sustras bunuri şi sume de bani, potrivit IPJ Alba.

Se pare că, alte două persoane, de 51 şi 73 de ani, i-au sprijinit pe cei trei, prima oferind informaţii despre locaţie şi programul proprietarilor, iar cea de-a doua a sprijinit la spălarea banilor sustraşi.

În cauză există suspiciuni şi cu privire la faptul că, în perioada 2014 – 2016, cei trei ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba, potrivit polițiștilor.

Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 600.000 lei.

Persoanele din Sebeș reținute marți pentru furturi din locuințe vor fi cercetate în stare de libertate
4 (80%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.