sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Persoane sancționate de jandarmi la Sebeș pentru scandaluri provocate în locuri publice

Persoane sancționate de jandarmi la Sebeș pentru scandaluri provocate în locuri publice

Publicat în 27.05.2013 la ora 22:44

Sâmbătă, 25 mai, în jurul orei 20.00, un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Sebeş a intervenit în cartierul Mihail Kogălniceanu din localitate pentru aplanarea unui conflict în care erau implicaţi doi tineri.

amenda-jandarmi-300x238Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, acutizate de consumul de alcool, cei doi se înjurau şi se ameninţau reciproc cu acte de violenţă, fără să ţină cont că episodul vulgar era urmărit de numeroşi cetăţeni indignaţi. Jandarmii au intervenit prompt şi au prevenit escaladarea violenţei. Identificaţi ca fiind M.C. (15 ani) şi Flaviu B. ( 21 de ani )  – o mai veche cunoştinţă a jandarmilor – tinerii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 100, respectiv 400 de lei.

La aceeaşi oră, respectiv 20.00, tot în cartierul Mihail Kogălniceanu, un alt echipaj al Secţiei de Jandarmi Sebeş îl sancţiona contravenţional pe E.P.R. (21 de ani ) pentru că, aflat sub influenţa licorilor bachice, a tulburat liniştea locatarilor Blocului 124. Alertaţi prin apel la 112, jandarmii au acţionat într-un timp foarte scurt, determinându-l pe cetăţeanul turbulent să înceteze manifestările zgomotoase şi sancţionându-l ulterior cu amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte Jandarmeria Alba recomandă cetăţenilor să evite manifestările de violenţă şi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor. În plus, reamintim că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei”.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.