sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Performanță deosebită pentru alpinismul din Sebeș

Performanță deosebită pentru alpinismul din Sebeș

Publicat în 14.08.2017 la ora 19:47

Între 20 și 31 iulie 2017 a avut loc expediția pentru atingerea vârfului Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi și Europa Occidentală. Situat la frontiera dintre Franța și Italia, având o altitudine de 4810 m, vârful a fost urcat de o echipă formată din Lucian Ștefan (Sebeș) și Vasile Horhoi (Mediaș).

Expediția a început cu etapa de aclimatizare în Monte Rosa din Italia, pe vârful Breithorn West (alt.4164m). A urmat coborârea la poalele Masivului Mont Blanc, în localitatea Chamonix din Franța, unde timp de 4 zile s-a așteptat îmbunătățirea vremii, mai multe echipe de alpiniști fiind nevoite să renunțe din cauza ninsorilor și a condițiilor nefavorabile.

La 27 iulie, cei doi au reușit să instaleze tabăra de bază la Tête Rousse (alt.3167m) și au pregătit ascensiunea finală. În dimineața zilei de 28 iulie, la ora 3.30, au pornit spre vârf, inițial în condiții bune, dar după Refugiul Goûter (3817m) vremea s-a stricat și s-a înaintat cu greutate din cauza vântului puternic. Vârful a fost atins la ora locală 11.27 iar retragerea în tabăra de bază s-a încheiat după 14 ore de la plecare.

Expediția a fost susținută de către Clubul de Turism Alpin ”Terra Sebus” Sebeș, club care promovează activitățile în aer liber cum ar fi: tura montană, cicloturismul, escalada sportivă, orientarea sportivă, speologia, acțiunile ecologice.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 213 ori

Performanță deosebită pentru alpinismul din Sebeș
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.