sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Pentru un patinoar similar cu cel închiriat de către Primăria Aiud municipalitatea din Sebeș platește cu 10.000 de euro mai mult

Pentru un patinoar similar cu cel închiriat de către Primăria Aiud municipalitatea din Sebeș platește cu 10.000 de euro mai mult

Publicat în 16.11.2017 la ora 18:09

În ultime vreme, la Sebeș, orice achiziție făcută de primărie este una la preț de lux. O dovedesc atât cumpărăturile făcute în vară, când gazonul amplasat în mai multe locuri din oraș a costat cât cel de pe Arena Națională, dar și recenta închiriere a patinoarului artificial, care va funcționa începând cu 30 noiembrie 2017.

Pentru acesta Primăria Sebeș a plătit cu 10.000 de euro mai mult decât Primăria Aiud, în condițiile în care închirierea se face de la aceeași firmă, iar patinoarele au aceeași dimensiune (300 mp).

Despre închirierea patinoarului din Sebeș am aflat de la purtătorul de cuvânt al primăriei, Nadia Mitrea, deoarece achiziția nu a fost publicată pe SEAP: ”S-a achiziționat, prin intermediul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului, în urma consultării catalogului electronic de achiziții publice, prin selectarea celei mai bune oferte, servicii de închiriere a unui patinoar artificial care va funcționa în perioada 30 noiembrie 2017 – 31 ianuarie 2018. Valoarea achiziției este de 112.500 lei fără TVA (n. r. aproximativ 25.000 de euro), provenind de la International Cooling Sistems SRL București. Produsul ales este un patinoar modular de 300 mp, care va fi amplasat în Parcul Tineretului, din centrul municipiului și va funcționa în regim de gratuitate pentru toți beneficiarii săi, în perioada menționată, existând disponibilitatea ofertantului de prelungire a termenului de 31 ianuarie 2018, cu circa 2 săptămâni, fără cheltuieli suplimentare”.

Pe de altă parte, aflăm dintr-un anunț de achiziție publicat pe SEAP în urmă cu două zile, că și administrația locală din Aiud a achiziționat, tot în urma consultării catalogului electronic de achiziții publice și tot prin selectarea celei mai bune oferte, de la aceeași firmă din București, un patinoar artificial identic, însă la prețul de 71.428 de lei fără TVA (n.r. aproximativ 15.000 de euro), care va funcționa în perioada 10 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018. Aici, însă, intrarea nu va fi gratuită, costul biletului propus spre aprobare consilierilor locali este de 10 lei, însă prețul se poate schimba după dezbaterea ce va avea loc pe această temă, în ședința CL Aiud.

În aceste condiții nu ne rămâne decât să ne mirăm din nou cât de întortocheate sunt căile… SEAP-ului și să așteptăm ca dezlegarea misterului privind alegerea celui mai bun preț s-o facă (eventual), cei îndreptățiți să verifice.

Facebook 

Pentru un patinoar similar cu cel închiriat de către Primăria Aiud municipalitatea din Sebeș platește cu 10.000 de euro mai mult
4.3 (86.67%) 6 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.