sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Patru tineri din Sebeş și Alba Iulia trimişi în judecată pentru infracţiuni de talhărie, conducerea unui autovehicul fără permis şi furt

Patru tineri din Sebeş și Alba Iulia trimişi în judecată pentru infracţiuni de talhărie, conducerea unui autovehicul fără permis şi furt

Publicat în 07.10.2019 la ora 7:13

Infracţiunile au avut la începutul lunii septembrie în cele două oraşe, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sebeş în 30 septembrie 2019. La momentul identificării suspecţilor, poliţiştii au început cercetările faţă de trei tineri de 16, 18 şi 23 de ani, care au fost suprinşi în plin fapt încercând să fure dintr-o locuinţă.

Fiind prinşi chiar de către proprietar, adolescentul de 18 ani l-a lovit cu pumnul în zona feţei. Ulterior, acesta (L. Darius) a fost arestat preventiv. De asemenea, poliţiştii au sesizat că doi dintre ei ar fi condus fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

”În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 5 septembrie, în jurul orei 06.00, ar fi escaladat gardul unei locuinţe din Sebeş, cu scopul de a pătrunde în casă, pentru a fura. În timp ce încercau să intre în casă, cei 3 tineri au fost surprinşi de proprietarul casei, iar pentru a-şi asigura scăparea, tânărul de 18 ani l-a lovit pe bărbat, cu pumnul, în zona feţei. În cele din urmă, cei 3 tineri au fugit, fără să reuşească să sustragă ceva şi au folosit un autoturism împrumutat, pe care l-au condus, doi dintre ei, pe rând, fără ca vreunul să posede permis de conducere. Faţă de tânărul de 18 ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de tâlhărie şi conducere fără permis, iar ulterior a fost prezentat în faţa procurorilor şi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sebeş, care a dispus cercetarea lui în stare de arest preventiv”, a precizat IPJ Alba.

Ceilalţi doi tineri vor fi cercetaţi în stare de libertate, pentru tentativă de furt calificat, iar în plus, cel de 23 de ani, pentru conducere fără permis. Aceştia sunt aceleaşi persoane identificate de poliţiştii din Alba Iulia, ca bănuiţi de furtul unor scule, în valoare de 19.300 lei, dintr-o casă în construcţie din oraş.

”În noaptea de 04/05 septembrie 2019, profitând de faptul că unul dintre ei a lucrat, ca şi zilier, la amenajarea casei şi ştia unde este lăsată cheia de acces, ar fi pătruns în interior şi ar fi sustras mai multe scule electrice”, se mai susţine în comunicatul Poliţiei. În timpul cercetărilor a mai fost identificat un complice al celor trei, care a fost, de asemenea, trimis în judecată. Ceilalţi trei inculpaţi sunt T. Ioan, S. Ioan, I. Alin şi B. Robert.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.