sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Patru buncăre cu rumeguș au fost distruse de flăcări, în cursul nopții trecute, la KRONOSPAN Sebeș

Patru buncăre cu rumeguș au fost distruse de flăcări, în cursul nopții trecute, la KRONOSPAN Sebeș

Publicat în 01.08.2017 la ora 9:25

Patru buncăre cu rumeguș, amplasate pe platforma fabricii Kronoșpan, au fost distruse de flăcări noaptea trecută. Localnicii spun că flăcările au izbucnit după ce s-au auzit două explozii, destul de puternice, la un interval de 2-3 minute. Zgomotul a avut ecou până în Valea Frumoasei.

La locul incidentului au intervenit Garda Sebeș și Detașamentul ISU Alba, în cooperare cu SVSU Sebeș. Incendiul a fost localizat, iar pompierii au acționat timp de mai multe ore pentru stingere și îndepărtarea oricărui pericol. Potrivit martorilor a fost o adevărată desfășurare a forțelor de intervenție, ISU acționând cu nu mai puțin de 17 autospeciale.

UPDATE 1: Potrivit ISU Alba, ca urmare a acestui incendiu au ars patru buncăre de rumeguș și un filtru de praf. La fața locului au intervenit 25 de pompieri din Alba Iulia și Sebeș cu 4 autospeciale de stins incendii, o autoscară mecanică, o autospecială grup operativă, SVSU Sebeș, cu o autospecială și doi oameni, Serviciul privat pentru situații de urgență al societății cu două autospeciale și 6 oameni și o ambulanță SMURD. Nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 2: În cursul dimineții, prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, s-a deplasat la locul incendiului. ”Azi noapte, în jurul orei 03.00, am fost informat de un incident care s-a petrecut pe platforma unei firme din Sebeș. Este vorba de un incendiu la silozurile de alimentare cu rumeguș aparținănd SC Kronospan Sebes. M-am deplasat la fața locului pentru a mă asigura ca nu este pusă in pericol viața și sănătatea nimănui. La momentul în care am ajuns, focul era deja stins iar echipajele de la pompieri coordonate de șeful ISU Alba, domnul colonel Cornel Oprișa supravegheau zona. Totodată pe platformă au ajuns si comisari de la Garda de Mediu Alba. Îi felicit cu această ocazie pe colegii de la ISU Alba pentru promptitudine si profesionalismul de care au dat încă o dată dovadă!”, a scris prefectul pe pagina sa de socializare.

UPDATE 3: Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Garda de intervenție Sebeș au intervenit în această dimineață, la ora 03:36, pe str. Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la patru cicloane de rumeguș și un filtru de praf de lemn, proprietatea unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului. Pompierii militari au intervenit cu patru autospeciale de stins incendii, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș care a intervenitcu o autospecială, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al societății comerciale a intervenit cu două autospeciale, IJJ Alba – un echipaj și Garda Națională de Mediu Alba. La fața locului s-a deplasat și domnul Dănuț – Emil Hălălai, Prefectul județului Alba, domnul colonel Cornel Oprișa, inspectorul șef al ISU Alba și Grupa Operativă a ISU Alba pentru coordonarea intervenției. Cauza probabilă a acestui incendiu este în curs de cercetare.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 648 ori

Patru buncăre cu rumeguș au fost distruse de flăcări, în cursul nopții trecute, la KRONOSPAN Sebeș
3.7 (73.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.