sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Patru bărbați din Vințu de Jos reţinuţi de polițiști pentru braconaj piscicol

Patru bărbați din Vințu de Jos reţinuţi de polițiști pentru braconaj piscicol

Publicat în 13.09.2017 la ora 14:37

Poliţiştii din Alba Iulia au depistat, în flagrant delict, 4 bărbaţi din comuna Vinţu de Jos, în timp ce transportau, cu un autoturism, 118 kilograme de peşte braconat din râul Mureş. Se pare că, cei 4 bărbaţi au folosit, pentru braconaj, un aparat ce intensifică curentul electric. Poliţiştii i-au reţinut, iar în cursul zilei de azi, 13 septembrie, îi vor prezenta în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

 În dimineaţa zilei de 12 septembrie, în jurul orelor 5.30, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, împreună cu poliţiştii de ordine publică, au oprit, pentru control, pe DC 705 B, pe raza comunei Vinţu de Jos, un autoturism în care se aflau 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani, toţi din comuna Vinţu de Jos.

 În urma controlului efectuat, în autoturism a fost găsită cantitatea de 118 kilograme de peşte precum şi o barcă gonflabilă, un aparat ce intensifică curentul electric, o baterie şi alte unelte despre care exista suspiciunea că ar fi fost folosite la braconaj.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în noaptea de 11/12.09.2017, cei 4 bărbaţi s-au deplasat cu autoturismul pe raza localităţii Sărăcsău din comuna Şibot, judeţul Alba, unde, folosindu-se de dispozitivul ce intensifică curentul electric, au braconat, din râul Mureş, 58 de peşti, cu o greutate totală de 118 kilograme şi o valoare de  aproximativ 2.300 lei.

Faţă de cei 4 bărbaţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj piscicol, faptă prevăzută şi pedepsită de  art. 65 alin. 1 lit. a din OUG 23/2008, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 septembrie, să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Facebook 

Patru bărbați din Vințu de Jos reţinuţi de polițiști pentru braconaj piscicol
5 (100%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.