sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Parohiile din Sebeș își vor pământurile înapoi

Parohiile din Sebeș își vor pământurile înapoi

Publicat în 02.08.2013 la ora 13:00

biserica_evanghelica_sebesLa solicitarea primarului Alexandru Dăncilă, comisia specială de retrocedare din subordinea Guvernului României a emis o informare privind cererile de retrocedare depuse de cultele religioase având ca obiect imobile situate în municipiul Sebeş.

De departe, cea mai ”interesantă” solicitare este cea cu nr. 2597/21.02.2003 conexată cu cererea de retrocedare nr. 6149/27.02.2003, având ca obiect restituirea imobilului, construcţie şi teren, situat în municipiu Sebeş, str. 1848 nr. 1 (fosta sală de sport ”Flamura”, respectiv terenul de sub actuala sală de sport ”Florin Fleșeriu”.

Alte cereri de retrocedare au fost depuse de Parohia Ortodoxă Română Sebeş I, prin Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, pentru imobilului, construcţie şi teren. situat în municipiul Sebeş, str. Mihail Kogălniceanu nr. 59 și imobilului, construcţie şi teren, situat în municipiul Sebeş, str. Ştefan cel Mare nr. 1.

Parohia Greco-Catolică Sebeş a depus pe rolul Comisiei speciale cereri de retrocedare având ca obiect restituirea imobilelor, construcţii şi terenuri pe care se află casa parohială, curte, biserică și cimitir iar Parohia Evanghelică C.A. Sebeş, prin Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România mai vrea retrocedarea imobilului, construcție și teren situat în municipiu Sebeş, str. Decebal nr. 7; a celor situate în municipiu Sebeş, Piaţa Primăriei nr. 6 și str. Lucian Blaga nr. 45.

”La acest moment, cererile de retrocedare sus-menţionate se află în faza de analiză şi completare cu actele prevăzute de lege, urmând ca, ulterior depunerii acestora, dosarele să fie supuse atenţiei membrilor Comisiei speciale de retrocedare în vederea stabilirii unor soluţii în conformitate cu prevederile legale incidente. De asemenea, facem precizarea că cererile de retrocedare depuse de către cultele religioase din România nu conţin întotdeauna datele exacte de identificare a imobilelor solicitate. în acest sens, Comisia specială de retrocedare a cerut solicitanţilor comunicarea datelor actuale de identificare a imobilelor revendicate, procedura aflându-se în curs de desfăşurare”, precizează reprezentanții Comisiei de retrocedare.

Pentru cazul sălii de sport ”Florin Fleșeriu” s-a făcut și o expertiză extrajudiciară topo-cadastrală în care se precizează că ”pe imobilul respectiv înscris în C.F. nr.2211 se află construcția vechii Școli Germane actualmente Liceul cu program Sportiv Sebeş cu terenul aferent, clădirea școlii de sport Florin Fleșeriu și o parte din terenul aferent acesteia, toate în proprietatea Statului Român, administrator Primăria municipiului Sebeş”.

Referitor la această solicitare cât și la celelalte cereri ale parohiilor, consilierii locali din Sebeș au căzut de acord să fie puse în dezbatere după primirea deciziilor oficiale emise de Comisia de retrocedare din subordinea Guvernului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.