sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Paradă a portului popular, în deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Festivalul Național de Folclor „Felician Fărcaşiu” de la Sebeș

Paradă a portului popular, în deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Festivalul Național de Folclor „Felician Fărcaşiu” de la Sebeș

Publicat în 11.11.2016 la ora 22:37

festival-felician-farcasiu-parada-deschidere-noi-2016Festivalul Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu” a debutat astăzi, la Sebeş, bucurându-se de atenţia întregii comunităţi locale şi de o vreme cu un soare blând, de toamnă târzie. Evenimentul a stârnit un interes major în rândul interpreţilor amatori de folclor, care au sosit în număr la mare la Sebeş, intrând în competiţia pentru marele premiu oferit de organizatori.

Centrul istoric al municipiului Sebeş s-a transformat în scena unei frumoase parade a portului popular românesc, cei 54 de concurenţi înscrişi la secţiunea de interpretare a festivalului parcurgând zona centrală a oraşului, în drumul lor spre primărie, unde au fost primiţi de edilul Dorin Nistor, după ce au fost întâmpinaţi de cavalerii medievali şi de domniţele care fac parte din „Garda Cetăţii Muhlbach”, un proiect al tinerilor din Sebeş.

În sala „Radu Stanca” a Primăriei Municipiului Sebeş au fost prezenţi şi o parte din membrii juriului: doamna Elise Stan, preşedinta juriului, domnul Gelu Stan, celebra voce a radioului şi dirijor al orchestrei bănăţene cu care a colaborat Felician Fărcaşiu, alături de îndrăgitul interpret de folclor al Ardealului, Ionuţ Fulea şi de Constantin Şalapi, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga”.

Primarul Dorin Nistor a transmis un mesaj cald de întâmpinare pentru toţi oaspeţii, încurajând concurenţii şi vorbind cu mare plăcere despre personalitatea jovială şi plină de energie pozitivă a mentorului festivalului de folclor, Felician Fărcaşiu. Membrii juriului, personalităţi marcante ale etnografiei şi folclorului românesc, au evocat legenda lui Felician Fărcaşiu şi au transmis recomandări utile tinerilor interpreţi înscrişi în concurs.

După ora 15.00, au început marile emoţii, odată cu audiţiile de preselecţie, în urma cărora doar cei mai buni vor accede în finala de sâmbătă seara.

Vă reamintim că organizatorii Festivalului de Folclor „Felician Fărcaşiu” sunt: Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” – Sebeş.

Facebook 

Paradă a portului popular, în deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Festivalul Național de Folclor „Felician Fărcaşiu” de la Sebeș
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.