sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Paradă a portului popular, cântec, joc și voie bună la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului „Mărie, dragă Mărie”, de la Vințu de Jos

Paradă a portului popular, cântec, joc și voie bună la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului „Mărie, dragă Mărie”, de la Vințu de Jos

Publicat în 15.08.2017 la ora 16:31

Toată suflarea comunei Vinţu de Jos s-a strâns, astîzi, de Sfânta Maria Mare, în Parcul din centrul comunei, pentru a lua parte la Festivalul „Mărie dragă Mărie”. Cetăţenii, îmbrăcaţi unii în costum popular, alţii în haine de sărbătoare au venit cu mic, cu mare pentru a lua parte la marea sărbătoare a comunităţii, pentru a se veseli şi pentru a aduce în actualitate vechile tradiţii.

Începând cu ora 13.00, a avut loc parada portului popular care s-a desfășurat pe traseul str. Mihai Eminescu – str. Lucian Blaga – Parcul „prof. scriitor Nicolae Itu” Vințu de Jos, după care locuitorii comunei și toți cei care iubesc muzica populară au fost așteptați să petreacă în parcul din centrul comunei alături de invitați.

Potrivit organizatorilor, în cadrul spectacolului artistic, ajuns în acest an la cea de-a XVI-a ediție, vor evolua soliști vocali și orchestre folclorice de renume, atât din România, cât și din Republica Moldova.

• Artiștii care urcă pe scenă sunt:

Maria Filimon, Simi Deac, Eugen Mihasan, Nineta Popa, Delia Jude, Maria Pauceanu, Adina Hada, Felix Galan, frații Denisa și Nicușor Balu, Maria Marcu și formația Vasile Bic, Enesel Albu și formația Ansamblul Folcloric ”Vințana” Vințu de Jos, Gheorghe Albu și Formația Nexxt Band.
Invitați speciali: Ansamblul folcloric ”Vatra satului” din satul Festelița, Republica Moldova. Coordonatori: Alexandru și Angela Cernean.

După ora 22.30, cerul va fi luminat de artificii pe acorduri muzicale.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Vințu de Jos și Căminul cultural din comună.

Facebook 

Paradă a portului popular, cântec, joc și voie bună la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului „Mărie, dragă Mărie”, de la Vințu de Jos
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.