sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de înghețată Alpin57Lux a fost preluat de trustul Food Union, din Letonia

Pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de înghețată Alpin57Lux a fost preluat de trustul Food Union, din Letonia

Publicat în 20.04.2016 la ora 9:02
   

Ioan-Istrate-Alpin57LuxIoan Istrate, fondatorul producătorului de îngheţată Alpin57Lux din Sebeș, a rămas acţionar minoritar şi va conduce în continuare firma, după ce a vândut pachetul majoritar de acţiuni către trustul letonian Food Union, noul joint-venture urmând să susţină planurile de dezvoltare ale companiei româneşti.

Alpin57Lux are o fabrică la Sebeş şi dispune de propria reţea de logistică cu un parc de peste 250 maşini şi distribuţie la nivel naţional. Brandul Alpin include peste 100 sortimente de îngheţată sub diferite mărci. În 2001 a inaugurat şi o secţie de patiserie.

Compania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa îngheţatei, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 90 milioane de lei (20 mil. euro), în creştere cu 30% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor furnizate de companie. Pe segmentul de îngheţată, evaluat la 170 mil. euro, Alpin 57Lux concurează cu Betty Ice, Kubo Ice Cream, Unilever sau Nestlé.

”În 1994 am pornit ”de la firul ierbii” având ca ”investiţie” strict încrederea şi suportul  familiei. În prezent producem peste 80 tone îngheţată zilnic, deţinem o secţie de patiserie sub brandul Romcherie, precum şi legumele congelate Maestro Alpin. Performanţa realizată de echipa formată din peste 450 angajaţi Alpin57Lux a atras atenţia acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre. Voi rămâne în continuare la conducerea companiei, însă următorii ani vor reprezenta un avânt şi mai puternic decât am fi reuşit pe cont propriu. Produsele pe care le-am creat cu dragoste merită susţinerea financiară a Food Union”, a declarat Ioan Istrate, director general şi acţionar Alpin57Lux.

Compania letoniană este axată pe distribuirea bunurilor de consum sub umbrela diferitelor mărci, asigurând în acelaşi timp soluţii personalizate pentru industria de lactate şi îngheţată.

“Sunt profund impresionat de tehnologia modernă şi infrastructură, precum şi de portofoliul produselor pe care Alpin57Lux îl însumează ca producător de top în industria producătoare de îngheţată din România. Este o afacere prosperă, condusă de o familie şi o echipă de profesionişti pasionaţi de categoria bunurilor de consum alimentar: îngheţată, patiserie, congelate. Am un respect deosebit pentru angajamentele lor actuale şi viitoare în dezvoltarea Alpin57Lux în cadrul grupului de companii Food Union. Experienţa noastră în industria de lactate şi îngheţată din Ţările Baltice, Rusia, ţările nordice, foste republici sovietice, precum şi poziţionarea regională vor contribui la prosperitatea continuă a Alpin57Lux”, a precizat Andrey Beskhmelnitskiy, fondatorul şi proprietarul Food Union Group.

Food Union Group cuprinde trei companii în zona de producţie şi prelucrare pentru lactate şi îngheţată în Letonia (AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens şi SIA Rīgas piensaimnieks), cel mai mare producător de îngheţată din Estonia (Premia), cel mai mare producător de îngheţată din Danemarca (Premier Is), al treilea cel mai mare producător de îngheţată din Norvegia (Isbjørn Is) şi Alpin57Lux.

Sediile centrale Food Union se află în Riga, Letonia. Food Union este cea mai mare companie producătoare de lactate, fiind lider de piaţă în industria alimentară şi de băuturi din Letonia.

Sursa: ziarulfinanciar.ro

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.