Rămâi conectat

Politică

Omul sfinţeşte locul, la Sebeş este loc pentru oameni buni!

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

dorin nistorAm constatat, aşa cum mă și așteptam, care este, în viziunea unor politicieni sebeșeni, cea mai mare lipsă pe care o resimte acest oraș: faptul că Dorin Nistor este doar născut în Sebeș, nu a trăit aici în ultimii ani. Mai mult, primarul Mircea Hava și-a modificat voit “testamentul” hotărând să lase destinele Sebeșului pe mâna mea. Conspirativ și pentru a-l reboteza, Alba Iulia.

Îmi vine greu să accept ca bază de dialog asemenea încercări de a influența opinia publică, tocmai din acest motiv țin să-i asigur că nu sunt candidatul născut “din dorința” cuiva. Cât despre celălalt fatalism, că am muncit și am trăit în Alba Iulia, am convingerea fermă că acest lucru nu poate fi un păcat. Dacă ar fi, mii de albaiulieni și sebeșeni ar fi vinovați de o mobilitate profesională imorală, atunci când semnează în fiecare dimineață în condica de prezență.
Într-o eră a globalizării, a relocării şi a libertăţii totale de circulaţie, mi se pare cel puţin desuet, dacă nu chiar ipocrit, de-a dreptul, să aduci în discuție ca singur argument apartenenţa sau lipsa apartenenţei la un loc anume. Avem în jur exemple de profesionişti desăvârşiţi, mândri de originea lor şi mulţumiţi de locul în care au ales să trăiască. De la descălecarea romanilor, până la venirea Casei Regale a României, ţara asta a fost marcată pozitiv de oameni care i-au vrut binele. Nu încerc să găsesc explicaţii pe măsura perplexităţii pe care o dă neputinţa unor politicieni. De-ai locului fiind, nu au ţinut pasul cu nişte oameni harnici, cu un trecut pe măsură, lăsând Sebeşul fără un spital modernizat, cu nicio creşă sau grădiniţă construite în ultimii ani, fără un ştrand şi exemplele pot continua.
E la fel de puţin reprezentativ din ce partid eşti, al cui coleg, prieten sau “trimis”. Până la urmă prietenii ţi-i alegi, nu ţi-i impune nimeni. Iar să te dezici de ei, în cazul meu, ca să dau şi nume, de Mircea Hava, ar însemna să îţi trădezi propria coloană. Iar Sebeşul o are pe a sa! Nimeni nu îndrăzneşte şi nu va cuteza să-i încalce suveranitatea. Revenind, e important doar ce ai făcut pentru oamenii în mijlocul cărora ai ales să trăieşti şi pentru care te-ai zbătut să le creezi condiţii de viaţă aşa cum ţi-ai dori pentru tine. Iar eu pot spune şi, mai important, pot demonstra, în orice clipă, cu mâna pe inimă, că, în calitate de consilier local, toate deciziile pe care le-am luat şi proiectele pe care le-am iniţiat sau promovat au fost pentru binele sebeşenilor şi al Sebeşului. În ordinea asta.

Dorin NISTOR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

sebesinfo.ro

Publicat

în

Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar.

Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost o prezență activă în Consiliul Local Șugag. În această perioadă, el a propus și susținut numeroase proiecte pentru comunitate. Acum, simte că este momentul să aducă mai mult pentru Șugag și să folosească experiența sa pentru a îmbunătăți viața localnicilor.

Printre prioritățile sale, Dumitru Deoancă se angajează să continue proiectele importante pentru comunitate:

• Va continua asfaltarea drumului de la Barajul Oasa la Șureanu;
• Va moderniza Școala Gimnazială Șugag, un centru vital pentru educația copiilor noștri;
• Va îmbunătăți infrastructura străzilor Luncii și Primăverii;
• Va moderniza piața agroalimentară din Șugag, pentru a oferi un loc mai bun pentru vânzarea produselor locale.

Alături de o echipă dedicată, Dumitru este pregătit să aducă idei noi și soluții eficiente pentru toate problemele comunei. Echipa sa, formată din oameni harnici și gata să contribuie la binele comunității, este pregătită să lucreze pentru Șugag.

Pe 9 iunie vă îndemnăm să îl sprijiniți, pentru un viitor mai bun pentru Comuna Șugag.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Fostul viceprimar liberal al Sebeșului, Adrian Bogdan va candida la primărie din partea AUR

sebesinfo.ro

Publicat

în

Adrian Bogdan, unul dintre cei mai vechi membri PDL din Sebeș, ajuns în PNL în urma fuziunii dintre cele două partide, a anunțat pe o rețea de socializare că va candida la primărie din partea AUR. Bogdan a fost viceprimar din partea PNL până în anul 2021, când a fost revocat prin votul consilierilor locali.

„DA! Voi candida pentru funcția de primar al Sebeșului.

De data aceasta VOM câștiga împreună pentru că sunt decis să fac echipă numai cu sebeșenii!

Și asta pentru că voi fi primarul tuturor.

Sunt un om cu defecte, dar și cu enorm de multe calități. Spre deosebire de toți ceilalți, pe mine mă cunoașteți cu toții, pentru că sunt născut și crescut aici. Toți cei 53 de ani ai mei i-am petrecut, i-am investit aici, în Sebeș!

Astăzi am ales și un alt drum politic, alături de un partid care crede și susține valori importante și pentru mine, și pentru noi sebeșenii: FAMILIA, PATRIA, CREDINȚA și LIBERTATEA.

Mulțumesc echipei AUR pentru că îmi acordă această încredere.

Din Sebeș, pentru Sebeș!” a scris Adrian Bogdan pe facebook.

În aceeași notă, senatorul Călin Mătieș le-a urat bun venit lui Adrian Bogdan și celorlalți colegi care au trecut în AUR:

„De astăzi, la SEBEȘ se naște un nou vis, se clădește în sfârșit un VIITOR AUTENTIC pentru acest municipiu atât de important la nivelul județului Alba și chiar a Transilvaniei.

Le urăm bun venit colegilor noștri de la Sebeș în frunte cu Omul ADRIAN BOGDAN, fostul viceprimar dat jos de frică, în cel mai rușinos și nebărbătesc mod posibil de actualul primar PNL. Metehnele comuniste vor fi strivite de forța schimbării și la Sebeș, iar partidul stat PNL va trebui să se recunoască înfrânt de dragostea sinceră a sebeșenilor autentici pentru orașul lor natal.

Experiența administrativă, faptul că este om al locului și politicianul din Sebeș care iubește cel mai mult dintre toți politicienii SEBEȘUL, îl face pe ADRIAN BOGDAN cel mai important candidat și viitorul primar al acestei urbe cu o istorie atât de bogată în spate.

De astăzi, SEBEȘUL va fi de AUR!!! Pentru că sebeșenii sunt de AUR!” a transmis Călin Mătieș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Cristian, consilier local PSD: „Sebeșul este orașul nostru, iar acest lucru nu l-a înțeles actuala administrație”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Iubesc Sebeșul. M-am născut și am crescut în acest frumos oraș și sunt convins că se pot face mai multe lucruri pentru municipiul nostru.

În timp ce pentru alții corectitudinea este o alegere, pentru mine este definiția modului de a trăi.

În ultimii ani, am arătat cum actualul primar a risipit banii publici ai sebeșenilor, cum echipa adusă de la Alba Iulia a devalizat orașul, unii fiind condamnați și penal, dar și ce trebuie să facem pentru a dezvolta mai mult municipiul.

Sebeșul este orașul nostru, iar acest lucru nu l-a înțeles actuala administrație.

Am fost primul care a vorbit despre construcția unui nou spital modern, despre reabilitarea centrului istoric, despre o centură a orașului, despre reabilitarea termică a clădirilor, despre drumuri asfaltate corespunzător și un nou parc industrial.

Mulți mi-au zis că am fost singurul care s-a luptat în mod real cu Dorin Nistor. Îmi asum cu mult curaj acest lucru. Nu pot fi acuzat de blat și nici că l-am adus la primărie.

Totodată, mă întreabă sebeșenii ce mă mână în această bătălie. Și le spun simplu: dorința de dreptate pentru sebeșeni. Vreau să le dau un exemplu copiilor mei care s-au născut și locuiesc în Sebeș, că noi putem mai bine și că nu acceptăm să fim conduși în direcția greșită. Nu sunt perfect, dar cu siguranță avem o echipă mai bună decât cei de la PNL. Nu am o mașină de lux, dar nu văd în asta un minus, pentru că sunt bogat cu o familie minunată.

Sunt de profesie profesor și lucrez în administrație. În urmă cu 8 ani am fost un candidat tânăr și am produs surpriza. Cu puțin noroc câștigam. Acum 4 ani, m-am alăturat echipei Partidului Social Democrat dar atunci era un val anti-PSD pe care l-am înțeles și respectat. Și Dorin Nistor a pierdut de două ori. Și Oana Badea la Aiud a pierdut de două ori.

Astăzi, cu mult mai multă maturitate, cu mult mai multă experiență, înțelegând că nu le știu pe toate dar tot din dorința de a face bine, îmi asum această responsabilitate de a mă lupta cu mafia care controlează Primăria din Sebeș.

Îmi doresc o administrație onestă în folosul cetățeanului, iar de aceea propun sebeșenilor un parteneriat real, cinstit, transparent, pentru dezvoltarea municipiului Sebeș. Vă propun o viziune de viitor în care fiecare cetățean să fie respectat și ascultat.

Am în spatele meu echipa de specialiști ai Partidului Social Democrat, pe europarlamentarul Victor Negrescu, pe subprefectul Corneliu Mureșan, amândoi locuitori ai Municipiului Sebeș, dar cel mai mult mă bucur că vă am pe dumneavoastră alături de mine. Este timpul pentru o schimbare reală, de o nouă șansă pentru municipiul Sebeș. Orașul nostru nu mai trebuie condus de la distanță, el trebuie condus cu oamenii din Sebeș pentru sebeșeni.

Consilier local al PSD Sebeș,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes