sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Omul sfinţeşte locul, la Sebeş este loc pentru oameni buni!

Omul sfinţeşte locul, la Sebeş este loc pentru oameni buni!

Publicat în 22.04.2016 la ora 10:00

dorin nistorAm constatat, aşa cum mă și așteptam, care este, în viziunea unor politicieni sebeșeni, cea mai mare lipsă pe care o resimte acest oraș: faptul că Dorin Nistor este doar născut în Sebeș, nu a trăit aici în ultimii ani. Mai mult, primarul Mircea Hava și-a modificat voit “testamentul” hotărând să lase destinele Sebeșului pe mâna mea. Conspirativ și pentru a-l reboteza, Alba Iulia.

Îmi vine greu să accept ca bază de dialog asemenea încercări de a influența opinia publică, tocmai din acest motiv țin să-i asigur că nu sunt candidatul născut “din dorința” cuiva. Cât despre celălalt fatalism, că am muncit și am trăit în Alba Iulia, am convingerea fermă că acest lucru nu poate fi un păcat. Dacă ar fi, mii de albaiulieni și sebeșeni ar fi vinovați de o mobilitate profesională imorală, atunci când semnează în fiecare dimineață în condica de prezență.
Într-o eră a globalizării, a relocării şi a libertăţii totale de circulaţie, mi se pare cel puţin desuet, dacă nu chiar ipocrit, de-a dreptul, să aduci în discuție ca singur argument apartenenţa sau lipsa apartenenţei la un loc anume. Avem în jur exemple de profesionişti desăvârşiţi, mândri de originea lor şi mulţumiţi de locul în care au ales să trăiască. De la descălecarea romanilor, până la venirea Casei Regale a României, ţara asta a fost marcată pozitiv de oameni care i-au vrut binele. Nu încerc să găsesc explicaţii pe măsura perplexităţii pe care o dă neputinţa unor politicieni. De-ai locului fiind, nu au ţinut pasul cu nişte oameni harnici, cu un trecut pe măsură, lăsând Sebeşul fără un spital modernizat, cu nicio creşă sau grădiniţă construite în ultimii ani, fără un ştrand şi exemplele pot continua.
E la fel de puţin reprezentativ din ce partid eşti, al cui coleg, prieten sau “trimis”. Până la urmă prietenii ţi-i alegi, nu ţi-i impune nimeni. Iar să te dezici de ei, în cazul meu, ca să dau şi nume, de Mircea Hava, ar însemna să îţi trădezi propria coloană. Iar Sebeşul o are pe a sa! Nimeni nu îndrăzneşte şi nu va cuteza să-i încalce suveranitatea. Revenind, e important doar ce ai făcut pentru oamenii în mijlocul cărora ai ales să trăieşti şi pentru care te-ai zbătut să le creezi condiţii de viaţă aşa cum ţi-ai dori pentru tine. Iar eu pot spune şi, mai important, pot demonstra, în orice clipă, cu mâna pe inimă, că, în calitate de consilier local, toate deciziile pe care le-am luat şi proiectele pe care le-am iniţiat sau promovat au fost pentru binele sebeşenilor şi al Sebeşului. În ordinea asta.

Dorin NISTOR

Facebook 

Omul sfinţeşte locul, la Sebeş este loc pentru oameni buni!
2 (40%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.