sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Om de afaceri din Sebeș trimis în judecată pentru înșelăciune, după ce țepuit cu peste 50.000 de lei Primăria comunei Ceru Băcăinţi

Om de afaceri din Sebeș trimis în judecată pentru înșelăciune, după ce țepuit cu peste 50.000 de lei Primăria comunei Ceru Băcăinţi

Publicat în 16.12.2018 la ora 15:22

H. Darmin Gheorghe, om de afaceri din Sebeş, proprietar al societăţii SC Darmin SRL Sebeş, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Acesta este acuzat că a înşelat Primăria comunei Ceru Băcăinţi cu peste 50.000 de lei.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Alba Iulia, rezultă că în anul 2013 firma a fost contractată de Primăria comunei Ceru Băcăinţi, pentru a reabilita instalaţia de căldură a şcolii din comună.

În contractul întocmit între patronul firmei şi primărie, dar şi în situaţia de lucrări din data de 13 aprilie 2013, era specificat că firma a montat 3 pompe noi. În realitate, situaţia era alta. În perioada octombrie – noiembrie 2012, firma a montat 2 pompe care făceau parte din vechea instalaţie de încălzire a şcolii şi o pompă nouă de o calitate net inferioară faţă de cele specificate în contract şi în situaţia de lucrări.

În urma infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul calculat în detrimentul comunei este 53.289 lei. Primăria Ceru Băcăinţi s-a constituit parte civilă în dosar cu scopul de a recupera suma de bani cu care a fost rpejudiciat bugetul local. Dosarul a fost trimis în judecată după 5 ani de la fapta comisă, fiind înregistrat în 2 noiembrie la Judecătoria Alba Iulia.

Inculpatul este recidivist, acesta mai fiind condamnat în 2015 la 12 luni de închisoare cu executare. Şcoala generală din Ceru Băcăinţi a fost desfiinţată începând cu anul şcolar 2018 – 2019, elevii din comună fiind arondaţi la unitatea şcolară din Blandiana.

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.