sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » O treime dintre localnicii din Sebeș sunt de părere că pădurile şi lemnul le aduc o viaţă mai bună

O treime dintre localnicii din Sebeș sunt de părere că pădurile şi lemnul le aduc o viaţă mai bună

Publicat în 31.03.2016 la ora 10:30

lemneÎn cadrul unui sondaj de opinie realizat în vederea actualizării strategiei de dezvoltare durabilă a municipiului Sebeş, desfăşurat la finele anului trecut, pe un eșantion de 1,1 la sută din populaţia municipiului, la întrebarea:

“Care consideraţi că sunt cele mai importante resurse naturale care contribuie la creşterea calităţii vieţii în Sebeş?”, aproape o treime dintre localnici – 32,84 la sută sunt de părere că pădurile şi lemnul sunt principala resursă naturală a zonei, care le aduc o viaţă mai bună. Pe teritoriul administrativ al Ocolului Silvic Sebeş RA Sebeş, fondul forestier ocupă 4.972 de hectare: municipiul Sebeş – 3.762,1 ha; comuna Şpring – 629,2 ha; comuna Roşia de Secaş – 187 ha; comuna Berghin – 244,8 ha; comuna Ohaba -148,9 ha. Ocolul Silvic Sebeş R.A. este constituit în vederea administrării fondului forestier şi a păşunilor împădurite ale celor cinici unităţi administrativ-teritoriale. Importanța acestei resurse naturale poate fi privită şi din punct de vedere al rezultatului economic ce decurge din valorificarea acestui potenţial. Industria prelucrării lemnului, o industrie cu vechi tradiţii la Sebeş, contribuia cu aproape 70 la sută din cifra de afaceri totală a companiilor din municipiu, în anul 2014; în această industrie lucrează aproape 3.000 de angajaţi, adică mai bine de un sfert din totalul salariaţilor din mediul privat sebeşean. Pe locul 2 în clasamentul resurselor care contribuie la creşterea calităţii vieţii locuitorilor municipiului Sebeş se află o altă resursă naturală importantă – apa, 23,88 la sută dintre cetăţenii chestionaţi considerând că are un rol important în viaţa lor. Parcul “Arini” contribuie cu 17,41 la sută la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din zona Sebeşului, iar Râpa Roşie, un simbol al regiunii, deţine o podere de aproape 15 la sută în viaţa localnicilor. Terenurile agricole sunt considerate de aproape 14 la sută dintre locuitorii municipiului Sebeş ca având un rol important în viaţa lor, iar 10,45 la sută dintre cetăţeni susţin că Valea/râul Sebeş pot să le aducă un trai sănătos. Râul şi Valea Sebeşului reprezintă una dintre cele mai importante resurse naturale ale zonei, cu impact în dezvoltarea turismului – agroturismului, zonelor de agrement, dar si pentru producerea energiei electrice – prin hidrocentrale.

A. D. T.

Facebook 

O treime dintre localnicii din Sebeș sunt de părere că pădurile şi lemnul le aduc o viaţă mai bună
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.