sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » O parte din angajații Hidroelectrica Sebeș vor fi disponibilizați

O parte din angajații Hidroelectrica Sebeș vor fi disponibilizați

Publicat în 21.05.2013 la ora 21:17

Astăzi au fost anunțate nu mai puțin 304 de concedieri din rândul salariaților Hidroelectrica. Valul disponibilizărilor lovește și la sucursala Hidroelectrica din Sebeș, unde peste 10 persoane se află pe lista neagră.

hidro_sebesA fost concediat și controversatul director general al Hidroelectrica, Traian Oprea. Printre ceilalți 303 salariaţi, disponibilizați se află lideri de sindicat, directori şi soţii de directori.

“Astăzi (marţi – n.r.) au fost disponibilizaţi 304 salariaţi, printre care directori, lideri de sindicat şi soţii de directori. Când a auzit de concedieri, Traian Oprea s-a îmbolnăvit subit şi s-a internat. În consecinţă am trimis executorul judecătoresc”, a declarat pentru MEDIAFAX Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judicar al producătorului de energie.

În urma acestor disponibilizări, numărul angajaţilor Hidroelectrica scade la aproximativ 4.500.

Potrivit lui Borza, Oprea deţinea în o funcţie de “simplu inginer” în Hidroelectrica. Întrebat de ce l-a concediat, Borza a afirmat: “De competent ce era”.

Potrivit Mediafax “Oprea a fost director general la Hidroelectrica în perioada 2003-2009. El a fost retras în 2009 pe poziţia de director general adjunct, preşedintele Traian Băsescu declarând atunci că pentru înlocuirea lui şi-a folosit influenţa asupra Guvernului.

În luna ianuarie, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a numit pe Oprea consilier personal. Premierul Victor Ponta a spus atunci că s-a supărat când a aflat că “Vosganian îl ia consilier tocmai pe cel care a semnat toate contractele cu «băieţii deştepţi»”. Ulterior, Vosganian a renunţat la Oprea.”

Hidroelectrica este în insolvenţă din iunie anul trecut.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.