sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » O familie din Sebeș a rămas fără locuință și fără un teren pe care îl avea în proprietate, după ce o instanță din Franța a dispus confiscarea bunurilor

O familie din Sebeș a rămas fără locuință și fără un teren pe care îl avea în proprietate, după ce o instanță din Franța a dispus confiscarea bunurilor

Publicat în 26.09.2019 la ora 0:25

O familie din municipiul Sebeș a rămas fără un teren și o locuință pe care le aveau în proprietate după ce o instanță din Franța a decis confiscarea bunurilor în cadrul unui proces penal în care cei doi soți au fost judecați pentru infracțiuni comise pe teritoriul acestei țări. Hotărârea Curții de Apel din Rennes a fost recunoscută, în 12 august 2019, de către Tribunalul Alba, astfel încât cei doi soți au rămas fără proprietăți.

Prin hotărârea judecătorească nr. 945/2018 din 24.09.2018 a Curții de Apel din Rennes au fost condamnați inculpații, cetățeni români, B. V. și B. D., astfel: inculpatul B. V. la închisoare delictuală de 3 ani, cu suspendare parțială pe o durată de un an și cu perioadă probatorie pe un termen de doi ani; inculpatul B. D. la închisoare delictuală de 2 ani, cu suspendare totală pe o durată de doi ani și cu perioadă probatorie de doi ani după executarea pedepsei.

Ambii au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, abuz fraudulos de ignoranță sau slăbiciunea unei persoane vulnerabile pentru a o conduce la un act sau o abținere prejudiciabilă, tentativă de extorsiune aducând prejudiciu unei persoane vulnerabile, sprijinirea unei operațiuni de plasare, disimulare sau transformare a produsului unui delict pedepsit cu o pedeapsă mai mică de 5 ani, comise în perioada 4 martie 2011 – 26 iulie 2017 în localitatea Quimper, în dauna părților civile P. D. și I. P.”, se precizează în decizia de la Tribunal, care citează hotărârea instanței franceze.

Prin aceeași hotărâre, cei doi inculpați au fost obligați în solidar la despăgubiri morale și civile, respectiv câte 3.000 euro daune morale pentru fiecare victimă și la suma de 350.000 de euro prejudiciu material în favoarea acestora.

”În baza acestei hotărâri judecătorești la data de 20.12.2018 s-a emis certificatul privind hotărârea de confiscare. Prin acesta s-a solicitat autorităților române să dispună confiscarea imobilului arătat mai sus, indicându-se și faptul că anterior, prin ordonanța de sechestru penal imobiliar, a judecătorului de instrucție, emisă la data de 07.02.2018 de Tribunalul de mare instanță din Quimper și respectiv prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba din 23.02.2018, a fost instituit sechestrul asigurător pe acest imobil, sens în care s-a emis procesul verbal de sechestru din 19.03.2018”, se mai precizează în decizie.

S-a reținut în esență că cei doi soți au folosit manevre necinstite pentru a obține mai mult de 350.000 de euro de la victime și au folosit o parte din acești bani pentru cumpărarea terenului și imobilului la care se referă ordinul de confiscare și pentru a efectua lucrări de îmbunătățire la acest imobil.

În consecință, în baza legislației privind recunoașterea reciprocă a hotărârilor penale între statele membre U.E., Tribunalul Alba a recunoscut Ordinul de confiscare dispus prin hotărârea judecătorească corecțională a instanței din Franța în scopul recuperării daunelor produse victimelor din Franța ale celor doi români.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.