sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » O delegaţie condusă de Excelenţa Sa Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, a vizitat municipiul Sebeș

O delegaţie condusă de Excelenţa Sa Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, a vizitat municipiul Sebeș

Publicat în 07.09.2016 la ora 20:00

sebes-intalnire-ambasador-stat-palestina-sep-2016Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a primit ieri vizita unei delegaţii oficiale conduse de Excelenţa Sa Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România.

Înalţii oaspeţi şi-au exprimat interesul de a dezvolta o relaţie de cooperare internaţională a localităţii Beit Sahour, reprezentată la întâlnire prin domnul primar Hani Abdalmasih, cu Municipiul Sebeş, intenţiile declarate fiind de a dezvolta o nisă de schimburi culturale şi turism religios. De asemenea, a fost exprimat interesul de a organiza vizita unui grup de oameni de afaceri din Statul Palestina, în zona noastră, având în vedere proximitatea cu reşedinţa de judeţ, Alba-Iulia, un alt reper de interes pentru delegaţia palestiniană.

Menţionăm faptul că localitatea Beit Sahour se află sub administrarea Autorităţii Naţionale Palestiniene, este situată în vecinătatea Betleem-ului, are o populaţie de circa 15.000 de locuitori, din care majoritatea sunt creştini (80%), iar 20% sunt musulmani. Localitatea este înfrăţită cu 20 de oraşe din Bahrain, Italia, Franţa, Grecia, Olanda, Chile, Iordania, Qatar, Germania, Lituania.

Delegaţia a fost compusă din: Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, domnul Assem Kordi, consilier Ambasada Statului Palestina, domnul Hani Abdalmasih Al-Hayek, primarul localităţii Beit Sahour, doamna Nawal Shomali, consilier local, domnul Raja Bannoura, consilier local, domnul Nabeel Boulus, inginer, şeful departamentului tehnic.

„Suntem de acord cu propunerea de a dezvolta acest parteneriat cu municipalitatea Beit Sahour şi considerăm că orice deschidere este pozitivă. Sebeşul este un oraş dezvoltat economic, avem obiective turistice care în acest moment nu sunt suficient puse în valoare, însă acesta este rolul nostru, ca administraţie publică şi avem tot interesul să progresăm. Domeniile de cooperare care ne dorim să prevaleze în raporturile dintre comunităţile cu care suntem înfrăţiţi vizează cultura, educaţia, învăţământul, adică elemente şi simboluri care unesc oamenii din toate colţurile lumii. Eu am convingerea că o relaţie de parteneriat presupune cunoaşterea şi deschiderea către specificul ambelor părţi şi sublinierea celor mai reuşite exemple. Sunt sigur că vom găsi cele mai inspirate căi pentru a apropia comunităţile noastre”, a spus Dorin Nistor, Primarul Municipiului Sebeş.

Facebook 

O delegaţie condusă de Excelenţa Sa Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, a vizitat municipiul Sebeș
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.