sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » O clădire aflată în administrarea Școlii Petrești, motiv de dispută între primarul Dorin Nistor și aleșii PSD din CL Sebeș

O clădire aflată în administrarea Școlii Petrești, motiv de dispută între primarul Dorin Nistor și aleșii PSD din CL Sebeș

Publicat în 07.04.2017 la ora 10:00

Un proiect aflat pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe a Consiliului Local Sebeș a creat dispute între primarul Dorin Nistor și consilierii social-democrați.

Aceștia din urmă s-au opus proiectului care propunea retragerea din administrarea Şcolii Gimnaziale Petreşti, începând cu data de 1 aprilie 2017, a imobilului clădire ”Şcoala Gimnazială Petreşti – Valea Sebeşului nr. 9”, înregistrat în domeniul public al Municipiului Sebeş, administrat de către Şcoala Gimnazială Petreşti, și trecerea acestuia în administrarea SPAS Sebeș, în vederea efectuării de lucrări la acoperiș. Clădirea disputată are 3 săli de clasa, o cancelarie, un hol si un grup sanitar, a fost dat în folosință în 1922 și este în avansată stare de degradare, susțin reprezentanții aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Sebeș. ”Ţinând cont că acest imobil este în stare de degradare şi având în vedere HCL 278/2010 referitoare la Regulamentul de organizare şi funcţionare al SPAP-ului, acesta având ca atribuţii repararea şi întreţinerea clădirilor aflate în domeniul public şi privat al municipiului Sebeş sau al statului, propun aprobarea acestui proiect de hotărâre”, se arată în raportul de specialitate al proiectului. ”În acea clădire își desfășoară activitatea, fac repetiții copiii de la Fanfara din Petrești și dorim să o trecem în administrarea SPAS ca să o putem repara. Înțeleg că directorul școlii din Petrești, domnul Bîtiu, se opune și vrea să-i dăm bani să o repare dumnealui”, a precizat primarul Dorin Nistor, pe un ton deranjat probabil pe lobby-ul pe care l-a făcut directorul școlii în rândul consilierilor PSD. De cealaltă parte, Elena Aron, consilier PSD, a spus că acea clădire nu se află în stare avansată de degradare și că nu se justifică luarea ei din administrarea Școlii Gimnaziale Petrești: ”În ultimii 3 ani au fost investiţi circa 100.000 de lei în lucrări și renovări, s-a făcut gardul, s-a renovat sala de jos. Eu propun să dăm banii școlii ca să facă reparațiile, clădirea nu e foarte deteriorată așa cum s-a spus aici”.
Proiectul inițiat de primar nu a trecut, iar clădirea care a constituit obiectul disputei a rămas în administrarea Școlii Gimnaziale Petrești. Deși nu s-a pus punctul pe ”i” în cadrul ședinței, cel mai probabil primăria a dorit preluarea clădirii în administrarea SPAS pentru o cheltuire mai judicioasă a banilor alocați pentru investiții, experiența trecută arătând că de multe ori investițiile făcute de școli se prelungesc neîntemeiat iar devizul depășește suma alocată inițial. Să sperăm însă că imobilul în care repetă elevii înscriși la Fanfara Copiilor Petrești nu va rămâne cu acoperișul nereparat.

I. P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.