sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » numărătoare paralelă PNL. USL marea cîştigătoare, PPDD marea surpriză

numărătoare paralelă PNL. USL marea cîştigătoare, PPDD marea surpriză

Publicat în 10.12.2012 la ora 16:52

La numărătoarea paralelă de la sediul Partidului Naţional Liberal Alba, prognoza arată foarte optimist în ceea ce priveşte scorul înregistrat de USL la nivelul judeţului.

Potrivit lui Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba, după contorizarea prin telefon a datelor din cele 51 de localităţi ce compun Colegiul  1 Senat (Alba Iulia, Cugir, Zlatna şi zona Munţilor Apuseni), USl a pierdut majoritatea în doar 4, respectiv Săsciori, Almaşu Mare, Ohaba şi Horea. În localităţile cu primari social-liberali, USL-ul a câştigat cu procente cuprinse între 50 şi 70 la sută. Există şi un procent de 90% pentru USL, înregistrat în comuna Livezile.

USL a câştigat şi în restul de 18 localităţi cu primari PDL, respectiv Ighiu, Meteş, Zlatna, Poiana Vadului, Sohodol, Albac, Gîrda, Vidra, Avram Iancu, Pianu, Şibot, Ocoliş, Sălciua, Rîmeţ, Ponor, Roşia Montană, Berghin, Sântimbru.

USL  câştigat toate cele 7 colegii din Alba, inclusiv Alba Iulia, fieful democrat-liberalilor, unde după numărătoarea a 60% din secţiile de votare Călin Potor, candidatul USL pe Colegiul de deputaţi Alba Iulia înregistrează 48,5 la sută din voturi.

Prognoza îi dă câştigători cu mandat întreg – 54 %, pe Teodor Atanasiu candidatul USL la Senat pe Colegiul 1, cu 52,4 % pe Dan Simedrul candidatul pe Colegiul de deputaţi Zlatna-Cugir şi cu 51 % pe Călin Potor candidatul pe Colegiul de deputaţi Alba Iulia şi cu şanse foarte mari pe Ioan Dîrzu pe colegiul de deputaţi zona Apuseni.

Potrivit lui Roman, numărătoarea paralelă a PNL Alba în varianta completă, respectiv cu copii ale proceselor verbale din fiecare secţie de vot din judeţ, va fi finalizată doar la orele dimineţii. În jurul orei 3.30, însă, colectarea prin telefon a datelor va permite o prezentare finală a rezultatelor.

Marea surpriză în Alba o reprezintă scorul foarte bun înregistrat de PPDD, în special în Colegiul 1 Senat, unde Partidul Poporului ar putea ajunge la 19 procente.

Ovidiu Jidveian, candidatul USL pe Colegiul de deputaţi Sebeş-Blaj şi Radu Coclici candidat pe Colegiul de deputaţi Aiud – Ocna-Mureş s-ar afla şi ei pe primele locuri în opţiunile alegătorilor, însă lupta aici este mai strânsă.

“Aşa cum am anticipat, principalii noştri adversari au fost vremea şi PPDD-ul şi de-abia apoi PDL-ul.

Ne aşteptăm să închidem cu mandate întregi 3 colegii de deputaţi şi unul de senator”, a declarat Florin Roman pentru ziarul Unirea.

Cei aflaţi la sediul PNL au început să sărbătorească victoria clară a USL în ţară şi în judeţ.

UPDATE ora 3.30: Teodor Atanasiu – circa 54 la sută, Dan Simedru- circa 52 %, Calin Potor – circa 51 % şi Ioan Dîrzu circa 52 %

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.