sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Nodul Sebeș care va face legătura între Autostrăzile A1, A10 și DN 7 are stadiul de execuție 0% (zero)

Nodul Sebeș care va face legătura între Autostrăzile A1, A10 și DN 7 are stadiul de execuție 0% (zero)

Publicat în 05.10.2017 la ora 19:53

La începutul lunii iunie a acestui an, după 2 ani (!) de întârzieri nepermise, a fost avizat într-un final în cadrul CNAIR proiectul tehnic al nodului rutier Sebeș, parte din lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, tronson supranumit „Autostrada Macilor”.

Construcția acestui nod ar face posibilă decongestionarea traficului de pe DN 1 între Sebeș și Alba Iulia, un tronson de drum pe care se circulă bară la bară în cea mai mare parte a timpului.

Pentru emiterea autorizației de construire și începerea lucrărilor în acest punct critic, mai erau necesari doi pași birocratici: (1) exproprierea terenurilor suplimentare survenite prin modificări ale proiectului tehnic și (2) o notificare a CNAIR la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) prin care cei de la mediu să fie înștiințați de modificările aduse de noul proiect, aceștia urmând să actualizeze acordul de mediu.

Deși atât directorul general al CNAIR (Ștefan Ioniță), cât și ministrul Transporturilor (Răzvan Cuc) se laudă public cu fiecare ocazie că au deblocat toate proiectele principale de infrastructură, se pare că au omis nodul Sebeș de la deblocare. Nici documentația pentru exproprieri suplimentare nu a fost pusă pe circuitul de avizare (care durează din experiența noastră de anul acesta 5-6 luni) și nici notificarea spre ANPM nu a fost redactată și transmisă.

Au trecut degeaba 4 luni de la avizarea proiectului tehnic. Acest timp a fost utilizat de decidenți în alte direcții: vizite sforăitoare pe șantiere, declarații optimiste, chiar mincinoase, promisiuni peste promisiuni fără acoperire în realitate.

„Domnule Cuc, domnule Ioniță, șoferii care petrec zilnic ore din viața lor pe un drum național blocat aproape non-stop între Sebeș și Alba Iulia nu au nevoie de promisiuni fără conținut sau de spectacole penibile pe șantiere! Vor conducători responsabili, profesioniști, care să lase populismul la o parte și să se apuce serios de treabă!”

În imagini se poate observa o parte din nodul Sebeș, care va face legătura dintre A10, A1 și DN1/DN7. Stadiul de execuție este 0% (zero)! Sunt prezentate secțiunile de după nod, spre Alba Iulia și „granița” dintre nodul Sebeș și secțiunea de după nod, spre Alba Iulia.

Nodul Sebeș care va face legătura între Autostrăzile A1, A10 și DN 7 are stadiul de execuție 0% (zero)
4.3 (86.67%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.