sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Dorin Nistor, primar Sebeș: „Atragerea fondurilor nerambursabile este o ţintă pe care Sebeșul o urmăreşte, cu toată atenția”

Dorin Nistor, primar Sebeș: „Atragerea fondurilor nerambursabile este o ţintă pe care Sebeșul o urmăreşte, cu toată atenția”

Publicat în 29.12.2016 la ora 14:05

În cele 6 luni trecute de la preluarea mandatului de către primarul Dorin Nistor, Primăria Municipiului Sebeș a elaborat și a depus, prin intermediul compartimentului de specialitate din cadrul instituției, coordonat de consilierului expert Emil Benga, un număr de 10 proiecte, în vederea obținerii de finanțări nerambursabile. La acestea se adaugă încă 2 cereri de finanțare, care sunt în curs de elaborare și care vor fi depuse la începutul anului 2017.

În vederea accesării de fonduri structurale de la Uniunea Europeană, au fost depuse 4 proiecte cu bugete care însumează 8.277.495,12 lei. Obiectivele acestor proiecte vizează: sprijinirea unităților școlare pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar, promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar, îmbunătățirea competențelor personalului didactic; combaterea sărăciei și a excluziunii sociale de la nivelul comunităților marginalizate din Sebeș; creşterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol și deschiderea de noi mici afaceri în municipiul Sebeș, cu ajutor nerambursabil din fonduri europene de maxim 40.000 euro/afacere.

În domeniul infrastructurii, au fost depuse cereri pentru modernizarea și extinderea școlii din Răhău, pentru construirea unei creșe și a unei grădinițe în cartierul Valea Frumoasei, pentru construirea sistemului de canalizare din Răhău, pentru asfaltarea a două străzi din Petrești, pentru construirea Bibliotecii Municipale – proiecte care totalizează mai mult de 14 milioane de lei.

În perioada următoare, este așteptată deschiderea apelurilor de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional, iar Municipiul Sebeș va înainta noi cereri de finanțare.

”Atragerea fondurilor nerambursabile este o ţintă pe care Sebeșul o urmăreşte, cu toată atenția. Suntem mereu conectați la tot ce este nou în domeniu și accesăm toate oportunitățile. Aceste fonduri care vor fi atrase vor contribui la dezvoltarea orașului nostru, la binele comun al locuitorilor. Pentru echipa noastră rămâne un obiectiv major, având în vedere nevoile de investiții în sfera infrastructurii, utilităților, serviciilor, care se pot concretiza într-un timp mai scurt, dându-ne posibilitatea să dezvoltăm mai multe proiecte și extinzând finanțarea dincolo de bugetul local. Este un mandat pe care mi l-au încredințat sebeșenii și merită să facem toate eforturile pentru a-l transpune în realitate”, declară Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare, Primăria Municipiului Sebeş

Facebook 

Dorin Nistor, primar Sebeș: „Atragerea fondurilor nerambursabile este o ţintă pe care Sebeșul o urmăreşte, cu toată atenția”
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.