Rămâi conectat

Ştirea ta

Nimic nu s-a schimbat în bine, după preluarea Cimitirului Municipal din Sebeș în administrarea autorității publice locale

Publicat

în

După cum am mai relatat, acum câteva luni de zile, autoritatea publică locală a preluat administrarea Cimitirului Municipal din Sebeș, de la firma care l-a administrat anterior.

La acea dată cetățenii din Sebeș s-au arătat extrem de mulțumiți și au sperat ca cimitirul să arate cât mai bine iar taxele mortuare percepute să fie unele decente.

Însă, din păcate, realitatea actuală nu stă deloc așa cum ei s-au așteptat. Buruienile și iarba au năpădit cimitirul, trandafirii care erau plantați lângă intrarea în capelă au fost tăiați, iar un salcâm sub care obișnuiau să se odihnească cei în vârstă a fost toaletat într-un mod ciudat.

Dar iată ce ne-a scris un cititor al sebesinfo.ro cu privire la aceasta temă: „Am fost unul dintre cei care am avut speranța că odată cu trecerea Cimitirului Municipal în administrarea SPAP Sebeș, lucrurile se vor schimba în bine, dar se pare că m-am înșelat amarnic… Cimitirul arată mai rău ca oricând, iarba și buruienile au ajuns în unele zone chiar și de o jumătate de metru, trandafirii de la intrarea capelei au fost tăiați iar salcâmul sub care obișnuiau să se odihnească, în zilele caniculare, persoanele în vârstă, care au rude sau membrii de familie înmormântați în cimitir, a fost toaletat într-un mod straniu. De asemenea taxele morturare au fost dublate fără a se oferi sau schimba ceva față de ceea ce oferea veche firmă care s-a ocupat de administrarea cimitirului”.

 

Ştirea ta

Câine periculos plimbat de stăpâna sa fără lesă și asmuțit pe pisicile din zona Mihail Kogălniceanu

Publicat

în

În cursul zilei de astăzi, 13 august 2021, am primit pe adresa redacției un filmuleț în care se poate observa cum o sebeșancă își lasă câinele din rasa pitbul fără lesă și îl asmute pe o pisică aflată în zonă. Persoana care ne-a trimis filmulețul ne-a relatat că vecinii săi susțin că acest câine ar fi ucis nu mai puțin de 7 pisici, fără ca nimeni să ia nicio măsură.

Dar iată ce ne-a scris cititorul care ne-a trimis filmarea: „Bună ziua. Doresc să vă aduc la cunoștință că o tânără iși scoate sistematic la plimbare câinele, din rasa Pitbull,  fără lesă și îl asmute, în fiecare noapte, pe pisicile din zonă. Vecinii mei spun că până acum, acest câine ar fi omorât 7 pisici într-o zonă apropiată. Pe filmare se vede cum stăpâna îi dă jos botnița și îl asmute pe o pisică, așteptând să vadă cum o prinde. Aceasta îi strigă câinelui „ia-o” aratând cu mâna către pisică. Deoarece am ieșit la geam din cauza zarvei, am amenințat-o că dacă nu o să înceteze o să chem poliția iar drept urmare aceasta a plecat din zona blocului meu. Doresc ca pe această cale să fac un apel la autoritățile competente să ia măsurile legale care se impun în acest caz”.

Citește mai mult

Ştirea ta

Caii nesupravegheați s-au întors pe drumul dintre Sebeș și Petrești. Ieri seară, un șofer a fost la un pas de a se izbi de unul

Publicat

în

Cu toate că s-au făcut nenumătare demersuri ca administrația locală și poliția comunitară să facă ceva împotriva celor care își lasa caii să pască, nesupravegheați, pe lângă drumul care face legătura între Sebeș și Petrești, se pare că nu s-a întâmplat nimic, aceste animale continuând să pună în pericol siguranța traficului rutier din zonă.

Un cititor al sebesinfo.ro ne-a transmis poza de mai sus și ne-a relatat ca a lipsit doar o fracțiune de secundă până să se trezească pe capota mașinii cu un calul din imagine, care i-a apărut în față parcă de nicaieri. Acesta ne-a cerut să facem din nou apel la autoritățile locale să ia măsuri împotriva cetățenilor din zonă care își lasă animalele nesupravegheate.

Citește mai mult

Ştirea ta

Cetățenii de pe strada Dorobanți cer administrației locale să facă dezinsecție în zonă și să curețe de mizere și buruieni rigolele

Publicat

în

Vremea din ultima perioadă a dus la înmulțirea peste măsură a țânțarilor, pe străzile din zona Pieței Agro-Alimentare Dacia și nu numai.

De asemenea pe acele străzi ne este semnalat faptul că buruienile și iarba au pus stăpânire pe rigole, iar mizeria acumulată în acestea, care nu a fost curațată la timp, va da mari „dureri de cap” cetățenilor din zonă, în cazul unor ploi abundente.

Dar iată ce ne-a scris o cititoare pe această temă: „Aș dori, ca prin intermediul sebesinfo.ro să întreb administrația locală când are de gând Primăria să aloce fonduri pentru stropirea cu soluție împotriva țânțarilor, care au invadat Sebeșul și mai ales zona străzilor din jurul Pieței Agro-Alimentare Dacia? De asemenea aș dori să semnalez faptul că în fiecare seară, pe strada Dorobanți, unde domiciliez, trece o mașină de curățare a străzilor, lucru lăudabil, dar rigolele sunt pline de buruieni, iarbă și mizerie care zace acolo neridicată de mai multă vreme. Ce o să ne facem în cazul unor ploi abundente dacă rigolele sunt pline cu murdărie și necurățate la timp? De fiecare dată la intersecția dintre strada Dorobanți și Revoluția 1848, canalizarea refuleaza la orice poloaie mai consistentă. De asemenea țin să menționez că sub podul de la această intersecție sunt o grămadă de gunoaie și acestea nu au fost îndepărtate niciodată”.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes