sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Municipiul Sebeș și alte 24 de localități au rămas fără apă potabilă datorită unor lucrari de mantenanță efectuate de SC APA CTTA Alba

Municipiul Sebeș și alte 24 de localități au rămas fără apă potabilă datorită unor lucrari de mantenanță efectuate de SC APA CTTA Alba

Publicat în 25.04.2017 la ora 12:16

Municipiul Sebeș și alte 24 de localități, în total circa 35.000 de consumatori, sunt marți și parțial astăzi, 25 aprilie 2017, fără apă potabilă, deoarece furnizorul de distribuire a apei, SC APA CTTA Alba, efectuează operațiuni de întreținere și reparații.

Apa potabilă s-a întrerupt în noaptea de luni spre marți, de la ora 3.00, urmând să fie furnizată la finalul lucrărilor, care durează circa 40 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de societatea care furnizează apă potabilă în județ, apa se întrerupe în vederea efectuării unor lucrări la instalația hidraulică pe aducțiunea generala DN1200 mm, în zona Stației de tratare de apă de la Petrești, unde se va monta o vană automată de reglare a debitului și presiunii.

Directorul furnizorului de distribuire a apei potabile, Ștefan Bardan, a declarat, marți, pentru ziarulunirea.ro, că cea mai importantă lucrare este montarea unei vane mari automate de reglare a debitului și presiunii. Cu această ocazie, APA CTTA Alba schimbă și alte vane care sunt vechi și nu mai funcționează.

Cea mai mare localitate afectată, unde își desfășoară activitatea majoritatea agenților economici din județ și domiciliază circa 27.000 de persoane, este municipiul Sebeș.

Lucrările de mentenanță au fost anunțate cu mult timp în urmă astfel încât, o parte dintre agenții economici și-au făcut rezerve, iar alții au propriile rezervoare.

Totodată, de aceste lucrări sunt afectate alte 24 de localități din județ. Este vorba de Hăpria, Mesentea, Coșlariu Nou, Mihalț, Obreja, Cistei, Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă, Sâncel, Iclod, Șona, Lunca Târnavei, Valea Lungă, Glogovăț, Lunca, Lodroman, Tăuni, Manarade, Spatac, Gârbova de Jos, Tifra, Mirăslău, Decea și Petrești. În total sunt afectați circa 35.000 de consumatori.

Apa CTTA Alba anunță că pe parcursul efectuării acestor lucrări și la repunerea în funcțiune a aducțiunii generale pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, situație furnizorul va fi nevoit să purjeze apa, până la încadrarea în parametrii de calitate.

Acest articol a fost citit de 519 ori

Municipiul Sebeș și alte 24 de localități au rămas fără apă potabilă datorită unor lucrari de mantenanță efectuate de SC APA CTTA Alba
3.7 (73.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.