sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Municipiul Sebeș contribuie cu 3,4 milioane de euro la construirea clădirii Liceului Tehnologic

Municipiul Sebeș contribuie cu 3,4 milioane de euro la construirea clădirii Liceului Tehnologic

Publicat în 24.12.2018 la ora 11:38

Consilierii locali din Sebeș au aprobat proiectul ”Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș”, dar și cheltuielile legate de proiect. ”Se aprobă proiectul «Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș» și participarea municipiului Sebeș la acest proiect în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de consilierii locali din Sebeș.

Valoarea totală a acestuia este în cuantum de 35.855.583 de lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă de 27.865.356 de lei și valoarea totală neeligibilă de 7.990.227 de lei. De asemenea, aleșii au aprobat contribuția proprie în proiect a municipiului Sebeș, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 55,81% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 15.552.393 de lei, reprezentând cofinanțarea proiectului ”Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș”.

Primăria Sebeș a lansat deja licitația în valoare de 603.888 de lei, fără TVA, pentru realizarea proiectului de execuție, a detaliilor de execuție și asistență tehnică. Odată îndeplinit acest demers, se va putea lansa licitația pentru construirea propriu-zisă a clădirii. Prin proiect se propune construirea unei clădiri noi și moderne pentru Liceul Tehnologic, care să cuprindă: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, 1 laborator de fizică, 1 laborator de mecanică, 1 laborator de chimie, 1 sală profesorală, 1 sală de festivități, 1 sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități. De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi, urmând ca unitatea școlară să crească până la numărul de 900 de elevi.

Actualmente orele de curs se desfășoară în două clădiri situate la distanță considerabilă una de cealaltă: clădirea A – strada Dorin Pavel nr. 2 și clădirea B – strada Viilor, nr. 2, în două schimburi, între orele 8.00 – 14.00 și 14.00 – 20.00. De asemenea, majoritatea spațiilor de învățământ nu corespund cerințelor, oferind spațiu insuficient și impropriu desfășurării activităților de învățământ, nu există suficiente grupuri sociale, iar clădirea nu a fost reabilitată de mai bine de 30 de ani. Totodată, atelierele destinate pregătirii practice se află într-o altă locație din municipiu. Transferul zilnic al elevilor și cadrelor didactice între cele trei amplasamente, condițiile precare oferite de clădirile actuale constituie elemente de demotivare și afectează negativ procesul de învățământ.

I.P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.