sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Municipalitaea din Sebeș a premiat-o pe doamna Sofia Filip, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani

Municipalitaea din Sebeș a premiat-o pe doamna Sofia Filip, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani

Publicat în 18.11.2016 la ora 13:35

sofia-filip-100-aniIeri, 17 noiembrie 2016, primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a oferit un premiu în valoare de 600 de lei, alături de o diplomă onorifică, doamnei Sofia Filip, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani.

Doamna Sofia Filip s-a născut în data de 31 octombrie 1916, în localitatea Doştat, judeţul Alba. În anul 1950 a absolvit Şcoala Sanitară de Surori, la Bucureşti, dedicându-şi viaţa acestei nobile profesii. Astfel, în perioada 1950-1954 a fost soră medicală şefă la Spitalul Filantropia din Bucureşti, Secţia Pediatrie, iar în perioada 1954-1971 a ocupat aceeaşi poziţie de soră medicală şefă la Maternitatea din Sibiu, până la vârsta pensionării, în anul 1971.

Devotată profesiei, a pus suflet şi a oferit cu toată generozitatea gesturi de căldură umană tuturor micilor pacienţi pe care i-a îngrijit cu pricepere. A botezat un număr impresionant de nou născuţi, în special copii născuţi prematuri, pe care i-a condus pe calea firească a creştinării, în strânsă legătură cu convingerile sale de viaţă. Este o persoană credincioasă, care dedică zilnic timp rugăciunii, respectă ritualul postului ortodox. Ascultă cu plăcere radioul, pentru a trece mai uşor peste starea de sănătate precară, fiind aproape nevăzătoare; memoria şi starea sa mentală nu s-au lăsat erodate de trecerea timpului.

 „A fost un moment emoţionant să o cunoaştem pe doamna Sofia Filip şi să-i oferim simbolic un gest de consideraţie şi de preţuire, ca o recunoaştere pentru activitatea profesională pe care a desfăşurat-o şi pentru tot ceea ce reprezintă în viaţa familiei sale şi a societăţii. Astfel de oameni, animaţi de principii sănătoase de viaţă, au contribuit la construcţia societăţii româneşti, la consolidarea valorilor cum ar dreptul la viaţă, la sănătate, oferind compasiune şi afecţiune celor din jur, în special copiilor şi nou născuţilor. Doamna Sofia Filip este un model pentru persoanele din jurul său şi pentru noi, toţi. Îi transmitem urări sincere de sănătate şi zile senine!” [Dorin Nistor]

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare
Primăria Municipiului Sebeş

Facebook 

Municipalitaea din Sebeș a premiat-o pe doamna Sofia Filip, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.