sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Moţii din Apuseni s-au alăturat ecologiştilor la protestul împotriva noii fabrici de formaldehidă a Kronoşpan Sebeş

Moţii din Apuseni s-au alăturat ecologiştilor la protestul împotriva noii fabrici de formaldehidă a Kronoşpan Sebeş

Publicat în 25.01.2015 la ora 14:37

Moţii din Apuseni s-au alăturat ecologiştilor la protestul de la Sebeş împotriva noii fabrici de formaldehidă a Kronoşpan Sebeş. motii la protestul de la Sebes

Al treilea marş de protest împotriva poluării  şi a construirii unei noi fabrici de formaldehidă la Kronospan, a început astăzi, 25 ianuarie, la Sebeş. După ce săptămâna aceasta au avut loc întâlniri ale ONG-ştilor şi conducerile instituţiilor cu autoritate în domeniu, din judeţ, iar discuţiile nu au dus la niciun rezultat, ecologiştii au ieşit din nou, într-un număr şi mai mare, în stradă. Oameni din alte oraşe ale ţării (Timişoara, Reghin, Cluj, Cugir), dar şi moţi din Apuseni li s-au alăturat luptătorilor împotriva poluării din Sebeş. Protestatarii cer relocarea staţiei de producere a formaldehidei de la Kronospan la cel puțin 50 de kilometri depărtare de oraş.

Aproximativ 80 de moţi, conduşi de Dan Burzu li s-au alăturat ecologiştilor. Pe marşul lui Iancu, aceştia au scandat mesaje precum „Stop defrişării din Apuseni”, „Noi, moţii, v-am salvat! Salvaţi-ne şi voi pe noi!”.

Cetăţenii solicită firmei și autorităţilor să se ia măsuri urgente împotriva poluării oraşului Sebeş și dotarea companiei cu o aparatură modernă necesară măsurării exacte a cantității de formaldehidă emisă în atmosferă.

Organizatorii spun că mitingurile vor continua până când Kronospan va reloca secţia chimică la cel puțin 50 de kilometri depărtare de oraș.

Primele două proteste au avut loc în 11 și 18 ianuarie și au reușit să mobilizeze tot mai mulți participanți – localnici și reprezentanți ai unor ONG-uri din țară și străinătate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.