sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Mormane de gunoaie stau neridicate la Luncile Prigoanei, în apropierea Domeniului Schiabil Șureanu

Mormane de gunoaie stau neridicate la Luncile Prigoanei, în apropierea Domeniului Schiabil Șureanu

Publicat în 03.01.2019 la ora 11:52

Mai multe zeci de saci cu deșeuri menajere au rămas neridicați după perioada sărbătorilor de iarnă, la Luncile Prigoanei, ceea ce creează o imagine dezolantă pentru turiștii care vin să se relaxeze la schi în Munții Șureanu.

Tomberoanele sunt pline, iar pe lângă ele au fost aruncați mai mulți saci cu gunoaie. Situația a fost semnalată de către cititori. Ea se repetă în fiecare an în perioada în care sunt turiști, iar oamenii fac apel la autorități să vină să ridice deșeurile.

Mii de turişti din ţară şi din străinătate vizitează una dintre cele mai noi staţiuni turistice pentru practicarea sporturilor de iarnă din România. Este vorba despre zona turistică Şureanu, din judeţul Alba, dezvoltată în jurul domeniului schiabil cu acelaşi nume.

Zona mai este denumită şi ”Elveţia României” datorită peisajelor naturale spectaculoase. Odată cu dezvoltarea domeniului schiabil şi a modernizării şoselei Transalpina au apărut zeci de pensiuni care oferă servicii de cazare.

Acestea au fost construite în două zone apropiate pârtiilor de schi, respectiv Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului. În plin avânt este şi comuna Şugag, situată la circa 30 de kilometri de domeniul schiabil, pe teritoriul căreia se află cele mai multe dintre spaţiile de cazare construite în ultimii ani.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.