sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Minori surprinși în flagrant de jandarmi în timp ce furau piese metalice dintr-un depozit din Sebeș

Minori surprinși în flagrant de jandarmi în timp ce furau piese metalice dintr-un depozit din Sebeș

Publicat în 20.04.2015 la ora 11:10

jandarmi-scandal-sebesTrei persoane au fost surprinse în flagrant de jandarmii din Sebeş, în incinta unei societăţi comerciale din localitate. Două dintre acestea riscă să fie cercetate penal.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “proprietarul unei societăţi comerciale situate pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Sebeş a solicitat duminică, 19 aprilie, la ora 13.10, ajutorul jandarmilor deoarece avea suspiciunea că în unul dintre depozitele firmei pătrunseseră persoane neautorizate.

Imediat a intervenit un echipaj de jandarmerie şi a surprins în incintă trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, doi dintre aceştia fiind domiciliaţi în Sebeş, iar unul în Lancrăm. Până să fie depistaţi de jandarmi cei trei reuşiseră să sustragă mai multe piese metalice, unele funcţionale, pe care doreau să le valorifice în interes personal la un centru de colectare a fierului vechi.

Existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt, echipajul de jandarmerie a întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate, act care va fi înaintat Poliţiei Municipiului Sebeş pentru continuarea cercetărilor în cauză.

Pentru prevenirea acestor fapte reamintim că minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot să răspundă penal, iar faţă de aceştia se poate lua o măsură educativă neprivativă de libertate, iar în anumite condiţii, chiar o măsură privativă de libertate.

Măsurile educative neprivative de libertate sunt stagiul de formare civică, supravegherea, consemnarea la sfârşit de săptămână şi asistarea zilnică, iar cele privative de libertate sunt internarea într-un centru educativ, între 1 şi 3 ani şi internarea într-un centru de detenţie, pe o perioadă de până la 15 ani.”

FOTO: ARHIVĂ

Minori surprinși în flagrant de jandarmi în timp ce furau piese metalice dintr-un depozit din Sebeș
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.