sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Miercuri, 7 martie 2018: Exercițiu de alarmare publică prin acţionarea sirenelor de alarmă amplasate pe raza Municipiului Sebeş

Miercuri, 7 martie 2018: Exercițiu de alarmare publică prin acţionarea sirenelor de alarmă amplasate pe raza Municipiului Sebeş

Publicat în 02.03.2018 la ora 18:54

Primaria Municipiului Sebeş, prin Compartimentul Protecţie Civilă, anunţă cetăţenii că în baza prevederilor Legii nr. 481 privind protecţia civilă, republicată, precum şi a actelor de autoritate ale instituţiilor cu atributiuni în domeniul protecţiei civile, prin grija structurilor de specialitate subordonate Primăriei, în data de 07.03.2018, între orele 10.00-11.00, se va executa un antrenament de alarmare publică prin acţionarea sirenelor de alarmă dispuse pe raza Municipiului Sebeş.

Semnalele de alarmare acustică a populației, instituțiilor publice şi operatorilor economici, la apariţia situaţiilor de urgenţă, sunt:

– alarmă aeriană;

– alarmă la dezastre.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute.

Tipurile de semnale de alarmare, posibil a fi transmise vor fi următoarele:

1. Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

2. Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Informăm pe această cale cetățenii şi operatorii economici, că acesta este un exercițiu de alarmare publică, integrat într-o activitate planificată la nivel național şi care se va desfășura lunar, pe parcursul anului 2018, în prima zi de miercuri din lună, între orele 10.00-11.00.

Populația nu trebuie să intre în panică, fiind vorba de un exercițiu prin care se dorește mediatizarea şi cunoașterea semnificației semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.

În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autoritățile locale, cât şi modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul municipiului precum şi audibilitatea acestora.

Miercuri, 7 martie 2018: Exercițiu de alarmare publică prin acţionarea sirenelor de alarmă amplasate pe raza Municipiului Sebeş
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.