sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Miercuri, 27 noiembrie 2019: Conferință dedicată inginerului Dorin Pavel, părintele hidroenergeticii românești, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș

Miercuri, 27 noiembrie 2019: Conferință dedicată inginerului Dorin Pavel, părintele hidroenergeticii românești, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș

Publicat în 26.11.2019 la ora 10:17

Miercuri, 27 noiembrie 2019, începând cu ora 11:00, sala „Gheorghe Maniu” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui conferința omagială „De la Luntrea lui Caron, la Arhitectura apelor. Dorin Pavel, un destin”, eveniment dedicat memoriei celui care a fost și este considerat părintele hidroenergeticii românești.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate detalii privind viața și opera lui Dorin Pavel, etapele realizării amenajărilor hidroenergetice de pe Valea Sebeșului, precum și aspecte mai puțin cunoscute din viața acestuia, destăinuite de urmașii săi, invitatul special al evenimentului fiind domnul inginer Virgil Pavel.

Dorin Pavel (1900-1979), nepotul de soră al poetului și filosofului Lucian Blaga, a fost un inginer, profesor universitar, proiectant al principalelor hidrocentrale ale țării (de pe râurile Bârzava, Argeș, Lotru, Sebeș, Olt, Siret, Drăgan etc.), al amenajărilor de la Porțile de Fier sau al sistemelor de irigații din lunca Siretului. Eforturile sale, activitatea didactică și științifică, i-au fost încununate de cele mai înalte distincții și de accederea în structurile unor asociații savante atât din țară, cât și din străinătate.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.