sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Metodă ingenioasă utilizată de o femeie pentru a înșela cu peste 30.000 de lei o casă de ajutor reciproc din Sebeș

Metodă ingenioasă utilizată de o femeie pentru a înșela cu peste 30.000 de lei o casă de ajutor reciproc din Sebeș

Publicat în 08.11.2019 la ora 21:17

O femeie de  51 de anin din Alba Iulia a fost reţinută de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, fiind bănuită că a înşelat o casă de ajutor reciproc, cu 32.000 de lei. Aceasta s-ar fi folosit de adeverinţe false pentru a obţine credite pe care nu le-a mai returnat.

Potrivit IPJ Alba, la data de 7 noiembrie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de o femeie de 51 de ani, din Alba Iulia, care este bănuită de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În sarcina femeii s-a reţinut faptul că, în cursul lunii august 2016 ar fi obţinut un împrumut, în valoare de 12.000 de lei, de la o casă de ajutor reciproc cu punct de lucru în municipiul Sebeş, folosindu-se de o adeverinţă care atesta, în fals, faptul că era angajata unei societăţi comerciale. Din cercetări a rezultat că, femeia ar fi întocmit acea adeverinţă, folosindu-se de ştampila societăţii respective, pe care ar fi obţinut-o, în virtutea unei relaţii de prietenie, de la contabila firmei.

Ulterior, bănuita ar mai fi întocmit alte astfel de adeverinţe false, pe numele a 7 persoane din municipiul Alba Iulia, pe care le-ar fi determinat, contra unor sume modice de bani, să solicite credite, aceleiaşi case de ajutor reciproc, banii obţinuţi, în sumă totală de 20.000 de lei.

Ancheta poliţiştilor le vizează, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pe cele 7 persoane care au intermediat obţinerea sumelor de bani cât şi pe contabila societăţii comerciale care i-a pus la dispoziţie femeii reţinute, ştampila societăţii.

În cursul zilei de azi, 8 noiembrie, reţinuta va fi prezentată în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.