sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » „Meloman” din Petrești sancționat de jandarmi pentru că și-a deranjat vecinii cu muzică la volum maxim

„Meloman” din Petrești sancționat de jandarmi pentru că și-a deranjat vecinii cu muzică la volum maxim

Publicat în 12.10.2015 la ora 12:41

jandarmi-amenda-sebesUn bărbat din Petreşti care şi-a făcut obişnuinţa de a-şi deranja vecinii la ore total nepotrivite, a fost sancţionat contravențional de jandarmi. Deşi iniţial i s-a comunicat că va fi sancţionat cu avertisment scris, faptele ulterioare ale acestuia i-au adus amenda maximă pentru astfel de situaţii.

Potrivit prevederilor legale, locatarii ansamblurilor de locuit au obligaţia de a-şi respecta vecinii şi a da dovadă de un comportament civic şi moral responsabil. Pentru aceasta, referindu-ne strict la petrecerile cu caracter privat, reamintim că organizatorii acestora trebuie să respecte câteva reguli, statuate de lege, pentru a evita crearea unui disconfort pentru cei din jur. Din nefericire, unele persoane dovedesc o înclinaţie prea mare pentru distracţie şi chefuiesc la ore târzii din noapte, fapt care duce la apariţia unor cazuri în care se impune sancţionarea acestora.

Cea mai recentă situaţie de acest fel a fost constatată de jandarmii din municipiul Sebeş, duminică 11 octombrie, la ora 00.10. Alertat prin apel la 112, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă pe strada Valea Frumoasei din localitate deoarece un cetăţean asculta muzică la un volum mult prea mare pentru a fi tolerat de ceilalţi locatari. În scurt timp a fost identificat vinovatul: un bărbat de 37 de ani, care, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, nu şi-a motivat comportamentul în nici un fel, limitându-se doar la a spune că “ aşa-i place să asculte muzică ” . Din relatările vecinilor se pare că acesta şi-a făcut un obicei din a-i deranja la ore nepotrivite.

În aceste condiţii, bărbatului respectiv i s-a comunicat că va fi sancţionat contravenţional şi, pentru că a recunoscut fapta săvârşită şi a admis ca nu se va mai repeta, urma să fie sancţionat cu avertisment scris. În timp ce jandarmii scriau procesul verbal, brusc, a devenit recalcitrant, a ţipat şi a provocat larmă, a adresat injurii vecinilor de apartament şi a ameninţat că-l va căuta pe cel care a chemat jandarmii şi se va răzbuna. Membrii echipajului de jandarmerie au fost nevoiţi să intervină pentru calmarea bărbatului şi pentru evitarea unor eventuale represalii din partea acestuia, mai ales că este cunoscut cu antecedente penale. După terminarea intervenţiei a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 de lei.

Facebook 

„Meloman” din Petrești sancționat de jandarmi pentru că și-a deranjat vecinii cu muzică la volum maxim
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.